Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2010 - Anul XV, nr. 302 (4593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Familia Antonescu petrece Crăciunul la Ploieşti, iar Revelionul acasă, în Bucureşti

Liderul PNL Crin Antonescu şi-a declarat preferinţa pentru sărbătorirea tradiţională a Crăciunului, în familie, el fiind, de asemenea, partizanul revelioanelor mai intime, desfăşurate într-un cadru mai restrâns. Familia Antonescu va petrece Crăciunul la Ploieşti, iar Revelionul acasă, în Bucureşti.

"Crăciunul, în mod tradiţional, l-am petrecut în familie şi asta voi face şi anul acesta. De asemenea, sunt partizanul revelioanelor mai intime şi nu există niciun motiv ca anul acesta să mă abat de la obiceiul meu", a spus Antonescu.

Politicianul liberal spune că anul 2010 a fost un an în care a desfăşurat o activitate publică intensă şi priveşte sărbătorile care urmează ca pe o şansă de a se întoarce la lucrurile din afara politicii şi, mai ales, la cele care îl definesc ca persoană.

"Vom petrece în cadrul familiei, restrâns, pentru că, pe de altă parte, la capătul unui an în care a existat o activitate publică foarte intensă, aceste zile sunt o şansă să ne întoarcem cumva şi către lucrurile care sunt în afara politicii şi mai înăuntrul nostru", a arătat liberalul.

Antonescu le urează românilor, la finele unui an greu şi la începutul unui an care nu va fi uşor, sănătate şi bucurii măcar în familie.

"Le urez românilor multă sănătate! Bucurii de toate felurile! Bucurie măcar în familie! A fost un an foarte greu şi se pare că nu urmează un an uşor. E cazul ca, măcar de sărbători, să strângem toată căldura din noi şi să ne bucurăm alături de cei dragi. Le urez sărbători fericite şi un an măcar mai bun decât acesta", a adăugat politicianul liberal.

Antonescu a ţinut, totodată, să îşi exprime speranţa că anul 2011 va aduce schimbări majore pe scena politică.

"Sper - nu promit - dar sper că poate anul 2011 ne va aduce schimbări majore care ar fi atât de necesare pentru noi toţi pe scena politică", a spus liberalul.

Soţia preşedintelui PNL Crin Antonescu, Adina Vălean, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej de a petrece timpul în familie, alături de Irina, de părinţi şi de rude, o vacanţă mult aşteptată şi o ocazie de bucurie atât din perspectiva religioasă a Crăciunului, cât şi pentru sărbătorirea sosirii unui An Nou îmbelşugat.

Întrebată ce doreşte să-i aducă în acest an Moş Crăciun, Adina Vălean a spus, râzând, că nu mai crede în Moş Crăciun, dar că acesta va aduce totuşi, peste câteva zile, cadouri pentru Irina. "Eu nu mai cred în Moş Crăciun", a spus Vălean, adăugând însă că, în acest an, "cadourile pentru Irina le aduce Moş Crăciun".

"Având în vedere că eu am luat vacanţă şi Crin este încă la Parlament, îmi revine mie îndatorirea de a discuta şi a negocia cu Moş Crăciun, pentru cadourile de Crăciun. Avem lupte grele cu Irina, care a auzit la şcoală cum că n-ar exista Moş Crăciun şi noi încercăm să o convingem de contrariu", a spus soţia preşedintelui PNL.

Europarlamentarul liberal a menţionat că, pentru familia Antonescu, sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de a participa la slujbele religioase de Crăciun, dar şi pentru a petrece câteva zile bune împreună, în întâmpinarea noului an.

"Sărbătorile au semnificaţii diferite pe mai multe planuri. În plan personal mărturisesc că nu reuşesc să mă aplec mai mult asupra adevăratei semnificaţii a Crăciunului, care este una de natură religioasă şi ca în fiecare an îmi propun să merg la slujbă. Să vedem dacă voi reuşi în ziua de Crăciun. Dincolo de asta, sărbătorile coincid fericit cu o vacanţă aşteptată de final de an, în care să ne reunim, să fim acasă, să petrecem mai mult timp cu Irina, să avem activităţile care le are o familie normală", a explicat ea.

Totodată, Adina Vălean a subliniat că ziua Crăciunului o va petrece, alături de Crin Antonescu şi fetiţa acestuia, Irina, la casa părinţilor săi de la Ploieşti, iar Anul Nou îl va întâmpina acasă, în apartamentul din Bucureşti.

"Crăciunul îl petrecem cu familia. Vom merge la părinţii mei, la Ploieşti, unde se adună mai multe rude. Întotdeauna Crăciunul l-am petrecut în familie. Iar Revelionul probabil că o să-l petrecem toţi trei acasă, pentru că e şi un bun prilej să fim împreună şi nu vrem să ieşim neapărat în public. Şi ultimele două revelioane tot acasă le-am făcut, aşa că îl anticipez şi pe acesta la fel. La miezul nopţii vom ieşi afară, împreună cu Irina, aşa cum am făcut şi anii trecuţi, să vedem artificiile", a spus Vălean.

Ea a mărturisit, că, de Crăciun, în familia sa se gătesc întotdeauna mâncăruri româneşti, pe care le prepară în mare parte mama sa.

"De Crăciun gătim exclusiv mâncăruri tradiţionale - sărmăluţe, tobă, chestii de genul ăsta. Aici trebuie să mărturisesc că lucrez împreună cu mama, care se pricepe foarte bine şi nu ţin să-i fac concurenţă. Şi Irinei îi place să se implice la pregătirea bucatelor, dar este încă temătoare la bucătărie şi face lucruri mai uşoare", a spus soţia lui Crin Antonescu.

Europarlamentarul PNL a spus, în privinţa pregătiri casei pentru sărbătorile de iarnă, că ea se ocupă de curăţenie, iar Crin Antonescu şi, fiica sa Irina, de împodobitul bradului.

"Irina şi Crin vor împodobi bradul de Crăciun. În ziua de Ajun ne împăţim treburile: eu mă ocup de curăţenie, iar ei de brad", a spus, râzând, Adina Vălean, adăugând că Antonescu nu mai are şi alte atribuţii, deoarece "pregătirile pentru Crăciun sunt acoperite", iar implicarea acestuia nu este necesară.

"Lui Crin îi place să ajute, dar nu îi revin foarte multe sarcini pentru că se ocupă alţii de pregătiri", a adăugat Vălean râzând.

În privinţa zilei de Crăciun, soţia şefului liberalilor a mărturisit că, pe lângă participarea la slujba dedicată naşterii Mânuitorului, Irina a pregătit un program artistic cu colinde şi poezii.

"Vă spuneam că vrem să mergem la slujba de dimineaţa, la biserică şi, legat de tradiţii, am pregătit cu Irina un program artistic, făcut mai mult de Irina, care cuprinde colinde şi poezii pe care le va interpreta şi recita în faţa familiei. Sper că vor fi mai mulţi copii şi vor cânta împreună", a spus Vălean.

Ea a mai spus că pentru Revelion nu a pregătit nimic special, anunţând însă că familia a pregătit puşculiţa Irinei, dar şi sorcova pentru "acţiunea de strângere de fonduri" din prima zi a noului an.

"De Revelion nu avem un program anume, dar am pregătit puşculiţa şi lucrăm la sorcovă, pentru că ar fi bine ca la începutul anului viitor să adunăm ceva fonduri", a spus Vălean.

În ceea ce priveşte muzica de sărbători, Adina Vălean a spus că familia sa nu prea ascultă muzică de sezon, ci mai dragă preferă discuţiile, glumele sau colindele cântate în familie.

"Trebuie să admit că nu prea ascultăm muzică specifică, ceva special. De sărbători preferăm să discutăm, să povestim, să cântăm colinde în familie", a spus eurodeputatul.

Întrebată dacă Irina vizionează desene animate sau filme de Crăciun, Adina Vălean a menţionat că fiica preşedintelui PNL nu prea se mai uită la desene animate, ci la filme, fiind un fan al seriilor Dădaca McPhee sau Harry Potter.

"I-am promis că o să vedem ultima parte a filmului Harry Potter. Să sperăm că Moş Crăciun îi va aduce integrala Harry Potter", a spus europarlamentarul.

În ceea ce îi priveşte pe adulţii din familia Antonescu, Vălean a precizat că şi ea şi Crin Antonescu au foarte multe filme preferate, nu neapărat cu tematică de Crăciun, menţionând că întotdeauna este binevenit un film cu Woody Allen.

Întrebată dacă în ultimele zile ale anului are timp de citit sau activităţi profesionale, Vălean a precizat că vacanţa de iarnă este un prilej de bucurie pentru ea şi pentru soţul său, pentru că poate citi cărţile strânse în timpul anului.

"Sunt foarte bucuroasă de vacanţă, pentru că am multe cărţi de citit. Şi eu şi Crin citim în vacanţe. De lucrat la sfârşit de an, mai sunt evenimente la care suntem invitaţi şi la care mergem, dar care nu sunt publice, fie o serbare organizată de vreo şcoală, fie un concert de colinde", a precizat soţia lui Antonescu.

În finalul discuţiei cu Adina Vălean, europarlamentarul a transmis un mesaj tuturor românilor: "Sărbătoarea de Crăciun trebuie să o petrecem cu bucurie, să o întâmpinăm ţinând cont de tradiţii, dar să o întâmpinăm cu bucurie şi să ne aducem aminte de naşterea lui Hristos. În opinia mea, de Crăciun, sentimentul trebuie să fie unul de bucurie".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia Antonescu petrece Crăciunul la Ploieşti, iar Revelionul acasă, în Bucureşti.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Familia Antonescu petrece Crăciunul la Ploieşti, iar Revelionul acasă, în Bucureşti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei