Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2010 - Anul XV, nr. 302 (4593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

E.ON va da câte 3.000 lei familiilor afectate de explozia din Bacău şi va plăti chiria pentru evacuaţi

Compania E.ON va acorda un sprijin financiar de urgenţă de 3.000 de lei pentru fiecare familie afectată de explozia de la Bacău şi caută, împreună cu autorităţile, soluţii pentru închirierea de spaţii locative pentru cei evacuaţi, urmând să acopere întreţinerea şi chiria apartamentelor.

Încă de la momentul producerii exploziei E.ON, a ţinut permanent legătura cu personalul medical şi a asigurat o parte din medicaţia necesară tratamentului de specialitate, potrivit unui comunicat al companiei.

Miercuri, au demarat lucrările pentru înlocuirea geamurilor distruse de la apartamentele situate în proximitatea imobilului unde a avut loc explozia.

Totodată, imediat ce va primi lista persoanelor afectate, compania susţine că va acorda un sprijin financiar de urgenţă în valoare de 3.000 de lei pentru fiecare familie, sumă care să acopere nevoile imediate ale persoanelor evacuate.

E.ON colaborează cu autorităţile pentru a identifica soluţii pentru a acoperi necesităţile familiilor afectate de explozie, în mod special pentru închirierea de spaţii locative şi precizează că va suporta cheltuielile pentru închirierea de apartamente pentru familiile evacuate (pe o perioadă de minim şase luni, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de momentul la care blocul afectat de explozie ar urma să fie reabilitat), precum şi cheltuielile de întreţinere a apartamentelor.

Până la acest moment au fost identificate zece apartamente mobilate, iar până la sărbători toate cele 15 familii evacuate ar putea să se mute, potrivit sursei citate.

"Precizăm că implicarea companiei reprezintă un act umanitar şi fără vreo legătură cu rezultatele anchetei aflată în acest moment în derulare", susţine compania E.ON.

 

Reţea fără gură de aerisire

Surse oficiale afirmă că din locul în care a fost descoperită o fisură în conducta de transport gaze a E.ON şi până la blocul în care a avut loc explozia nu exista nici o gură de aerisire a reţelei de gaze, după ce acestea au fost astupate cel mai probabil în urma unor lucrări de asfaltare făcute de o firmă contractată de Primăria Bacău.

Aceleaşi surse afirmă că lucrările de asfaltare, pentru care sunt necesare mai multe avize de la diverse instituţii, au fost făcute în urmă cu cel puţin trei ani.

În aceste condiţii, comisia de anchetă urmează să verifice care este firma ce a executat lucrările, modul în care a avut loc licitaţia de atribuire a lucrărilor şi ce avize au fost eliberate, în acest sens urmând să fie făcute verificări la Primăria Bacău.

Prefectul judeţului Bacău, Constantin Scripăţ, a declarat pentru MEDIAFAX că la faţa locului există trei comisii de anchetă: una formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Criminalistică din cadrul Poliţiei Române, alta formată din reprezentanţi ai E.ON Gaz şi cealaltă din experţi ai INSEMEX Petroşani, care încă adună probe. Potrivit prefectului, ancheta în acest caz va fi una de durată. De asemenea, va dura câteva luni până când va fi reconstruit blocul afectat de explozie, prefectul afirmând că experţii urmează să stabilească dacă imobilul trebuie dărâmat şi reconstruit sau dacă poate fi consolidat.

Prefectul a mai spus că familiile sinistrate se află în prezent la rude, însă E.ON Gaz caută, prin agenţii imobiliare, apartamente pe care să le închirieze în municipiu şi în care să se mute acestea.

Explozia urmată de incendiu s-a produs, marţi dimineaţă, la parterul unui bloc de patru etaje din municipiul Bacău în care locuiau 28 de persoane. În urma exploziei, planşeul dintre parter şi etajul întâi al scării A a blocului s-a prăbuşit, cinci apartamente fiind avariate, dintre care două fiind distruse în totalitate.

Trei persoane au fost rănite, una dintre ele - un bărbat - fiind adusă cu un elicopter la Spitalul Floreasca din Capitală. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca din Capitală, Bogdan Opriţa, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că starea bărbatului este bună, în urma investigaţiilor medicii constatând că are arsuri pe 25 la sută din corp şi două fracturi uşore, de claviculă şi antebraţ. Alte două persoane rănite sunt tratate la spitalul din Bacău.

Într-un comunicat de presă transmis miercuri, reprezentanţii E.On afirmă că a fost descoperită o defecţiune a unei conducte de gaz, la o distanţă de 24 de metri de imobilul afectat, dar deocamdată nu pot aprecia dacă aceasta a cauzat incidentul.

Directorul general adjunct al E.ON Gaz Distribuţie Radu Petre a spus, în şedinţa de miercuri a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, că în cazul în care se va stabili că E.ON se face vinovată de producerea deflagraţiei compania va suporta cheltuielile pentru pagubele create.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E.ON va da câte 3.000 lei familiilor afectate de explozia din Bacău şi va plăti chiria pentru evacuaţi.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
E.ON va da câte 3.000 lei familiilor afectate de explozia din Bacău şi va plăti chiria pentru evacuaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei