Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nici un sistem de justiţie din UE nu a făcut atâta rău vreunei ţări ca cel românesc, crede preşedintele Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că nici un sistem de justiţie din UE nu a făcut atâta rău vreunei ţări precum cel românesc, apreciind că CSM nu a funcţionat corespunzător în mandatul trecut şi "a adus România acolo unde a adus-o din punctul de vedere al credibilităţii".

"Nu există nici un sistem de justiţie în interiorul UE care să fi făcut atâta rău vreunei ţări cât rău a făcut românilor şi României. Au făcut-o din nepăsare, din credinţa că sunt Dumnezei şi din dispreţ şi pentru interesul naţional, din dispreţ şi pentru interesul românilor de a trăi într-o ţară în care sunt protejaţi de lege", a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă.

Şeful statului a mai spus că declaraţiile sale nu reprezintă o imixtiune în treburile justiţiei, deoarece datoria sa este de a veghea la bunul mers al instituţiilor statului.

"Consider că CSM-ul nu a funcţionat corespunzător în mandatul trecut şi a adus România acolo unde a adus-o din punctul de vedere al credibilităţii", a mai spus el.

Şeful statului a spus că în raportul intermediar al Comisiei care va fi publicat la cererea sa de reevaluare, toate instituţiile statului, cu excepţia CSM, vor fi cotate pozitiv.

"Având în vedere că acest raport intermediar este răspunsul la o solicitare expresă pe care am făcut-o Comisiei Europene de reevaluare a raportului din vară - Bulgaria nu are un raport intermediar. Eu am contestat raportul din vară susţinând că a fost mult prea dur în partea politică şi că se impune o reevaluare - vă pot sune că toate celelalte instituţii vor fi cotate pozitiv, mai puţin CSM", a spus el.

"Este greu de înţeles cum o instituţie formată din judecători face atâta rău din punctul de vedere al credibilităţii unei ţări. La judecători te aşteptaţi la mult mai mult. Dar asta este! Avem o justiţie independentă care consideră că ei i se cuvine tot, iar de români nu-i pasă. Asta în condiţiile în care sunt foarte mulţi judecători dedicaţi meseriei lor, gata să-şi facă datoria, dar din păcate în vârful lor este o structură care reprezintă justiţia şi care face mult rău românilor şi României. Oricât s-ar supăra şi doamna Pivniceru şi doamna cu soţul arestat, doamna Costiniu. Le place, nu le place, acesta este adevărul", a mai spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un sistem de justiţie din UE nu a făcut atâta rău vreunei ţări ca cel românesc, crede preşedintele Băsescu.
 Vizualizări articol: 371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nici un sistem de justiţie din UE nu a făcut atâta rău vreunei ţări ca cel românesc, crede preşedintele Băsescu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei