Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iun 2010 - Anul XV, nr. 144 (4435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primăriile, şcolile, spitalele şi alte instituţii vor colecta tuburile fluorescente şi becurile arse

Primăriile, unităţile de învăţământ, spitalele şi firmele care furnizează servicii publice încep colectarea selectivă a tuburilor fluorescente şi a becurilor arse, considerate deşeuri periculoase, acţiunea desfăşurându-se sub patronajul Gărzii Naţionale de Mediu.

Principalul obiectiv al campaniei îl reprezintă colectarea controlată a deşeurilor generate în cadrul locaţiilor gestionate de autorităţile publice locale si subordonate – sedii de primării, instituţii de învăţământ, spitale, firme de iluminat stradal, servicii de transport public (inclusiv ateliere de reparaţii), servicii de salubritate, staţii de sortare a deşeurilor, furnizori de servicii comunitare (termoficare, apă-canalizare, ordine publică, etc), se arată într-un comunicat.

În acest scop, Asociaţia Recolamp va pune la dispoziţie, în mod gratuit, recipientele necesare depozitării deşeurilor, precum şi toată logistica gestionării lor, sursele de lumină astfel colectate urmând să fie administrate corespunzător, în vederea reciclării, pentru ca mediul şi sănătatea populaţiei să fie protejate.

Pe lângă deservirea unui număr important de locaţii generatoare de deşeuri, se urmăreşte şi creşterea gradului de conştientizare cu privire la necesitatea colectării şi reciclării surselor de lumină arse, fapt ce va determina, pe termen lung, comportamentul responsabil faţă de mediu, atât al instituţiilor publice, cât şi al angajaţilor acestora.

Organizatorii acestui proiect au decis să colaboreze pentru a oferi sprijin autorităţilor publice locale în îndeplinirea obligaţiilor legale pe care le au, conform legislaţiei naţionale şi europene.

Director General Recolamp, Raul Pop, a afirmat că într-un timp foarte scurt cele mai multe din primăriile din ţară ar putea să beneficieze de aceste servicii, având în vedere că li se pune la dispoziţie toată infrastructura necesară costurile generate de colectare, transport, sortare, tratare şi reciclarea deşeurilor fiind suportate integral de organizatorii campaniei.

"Aşadar, după încheierea protocoalelor de colaborare şi recepţionarea containerelor de colectare selectivă a surselor de lumină arse, tot ceea ce au de făcut angajaţii autorităţilor locale este să utilizeze aceste cutii pentru depozitarea tuburilor fluorescente şi becurilor arse, ca mai apoi să anunţe la numărul de telefon gratuit – 0800.888.666, când aceste deşeuri trebuie ridicate pentru a fi, ulterior, reciclate", se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăriile, şcolile, spitalele şi alte instituţii vor colecta tuburile fluorescente şi becurile arse.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăriile, şcolile, spitalele şi alte instituţii vor colecta tuburile fluorescente şi becurile arse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei