Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mai 2010 - Anul XV, nr. 109 (4400)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeitan: Nu s-a luat o decizie privind indemnizaţia de creştere a copilului, discuţiile continuă

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, la Parlament, că deocamdată nu s-a luat o decizie în cazul indemnizaţiei de creştere a copilului şi că variantele luate în calcul sunt încă în discuţie, fără a preciza care sunt acestea.

Întrebat, la finalul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu preşedintele, reprezentanţii Guvernului, ai partidelor şi cu liderii sindicatelor şi patronatelor, dacă s-a luat o decizie în cazul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, Şeitan a răspuns: "Nu s-a întâmplat nimic, variantele sunt încă în discuţie".

Revenirea la suma fixă de 600 de lei este varianta analizată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pentru indemnizaţia de creştere a copilului, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse a luat în calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizaţia de creştere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cât este în prezent.

Varianta agreată ar fi însă revenirea la suma fixă de 600 de lei, aşa cum a fost până la începutul anului 2009, au precizat sursele citate.

Ministerul Muncii a luat în calcul şi majorarea sumei de 600 de lei, însă aplicarea acestei variante ar întârzia foarte mult plăţile, pentru că ar însemna refacerea calculelor pentru toţi beneficiarii, au mai spus sursele citate.

Consiliul economic al premierului Emil Boc Andreea Paul-Vass a confirmat informaţia transmisă luni de MEDIAFAX privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului de la 1 iunie, precizând că în perioada imediat următoare va fi decis dacă diminuarea va fi operată prin introducerea unui procent mai scăzut decât cel actual, de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau dacă va fi impusă o sumă fixă.

"Indemnizaţia va scădea, dar nu s-a stabilit încă dacă va fi o sumă fixă sau care va fi procentul nou. Este nevoie de o analiză de impact", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Andreea Paul-Vass.

Ea a arătat totodată că atât ajutorul de asistenţă socială, cât şi ajutorul de încălzire vor fi revizuite, în cadrul planului general de diminuare a măsurilor sociale cu 15%.

"Nu se va umbla deloc la venitul minim garantat, care rămâne neschimbat", a adăugat consilierul premierului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeitan: Nu s-a luat o decizie privind indemnizaţia de creştere a copilului, discuţiile continuă.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeitan: Nu s-a luat o decizie privind indemnizaţia de creştere a copilului, discuţiile continuă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei