Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mai 2010 - Anul XV, nr. 109 (4400)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi: Un elev de 17 ani a ajuns la spital în comă după ce a consumat plante etnobotanice

Un elev din Iaşi în vârstă de 17 ani a fost adus în comă, ieri, la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din municipiu, după ce a consumat plante etnobotanice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Adolescentul a fost găsit de către mama sa, ieri dimineaţă, căzut în balconul locuinţei.

"Pacientul avea hipertensiune, bătăi neregulate ale inimii şi stare de inconştienţă. Analizele de sânge au indicat prezenţa intoxicaţiei cu substanţe din plante. A fost stabilizat, iar apoi a fost internat în Clinica de Toxicologie pentru tratament suplimentar", a declarat medicul Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

Câteva zeci de persoane din Iaşi, majoritatea tineri, au ajuns la spital după momentul apariţiei legii care interzice comercializarea plantelor etnobotanice, specialiştii susţinând că fostele "magazine de vise", care comercializau astfel de produse, au fost transformate în magazine de aromoterapie. În aceste unităţi sunt comercializate substanţe cu efect halucinogen, care nu se regăsesc în lista celor 36 de substanţe interzise prin lege.

La Spitalul de Urgenţe din Iaşi au fost internate, în ultimele săptămâni, peste 30 de persoane, o statistică întocmită de medici arătând că majoritatea sunt bărbaţi din mediul urban. Numai la sfârşitul săptămânii trecute la unitatea medicală ieşeană au ajuns trei tineri, în stare gravă.

"Am întâlnit persoane care au spus că obişnuiesc să consume de mult timp produse etnobotanice sau diverse substanţe, precum sarea de baie denumită «special gold». Îi sfătuim să se prezinte de urgenţă la spital pentru a primi tratamentul necesar. În acelaşi timp, le atragem atenţia că aceste substanţe, combinate cu alcoolul, pot duce la deces", a afirmat medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi: Un elev de 17 ani a ajuns la spital în comă după ce a consumat plante etnobotanice.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iaşi: Un elev de 17 ani a ajuns la spital în comă după ce a consumat plante etnobotanice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei