Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 apr 2010 - Anul XV, nr. 99 (4390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 20.000 de turişti sunt aşteptaţi să vină de 1 Mai pe litoral

Peste 20.000 de turişti sunt aşteptaţi să vină de 1 Mai pe plajele de pe litoral, cei mai mulţi dintre aceştia alegând să îşi petreacă sfârşitul de săptămână în staţiunea Mamaia, unde gradul de ocupare este de 90 la sută.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, în staţiunea Mamaia sunt aşteptaţi să vină peste 18.000 de turişti.

"Aşteptăm peste 18.000 de turişti numai în staţiunea Mamaia şi alte câteva mii în staţiunile din sud. Gradul de ocupare pentru staţiunea Mamaia este de 90 la sută", a declarat, joi, preşedintele ANAT şi al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin.

Ea a precizat că pentru staţiunile din sudul litoralului pe locul întâi, din punct de vedere al gradului de ocupare, se află Neptun, Olimp şi Jupiter.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, a declarat că primii turişti sunt aşteptaţi să ajungă în staţiune încă de joi după-amiază şi că, după informaţiile pe care le are, până la 1 Mai capacitatea de cazare din Mamaia va atinge un grad de ocupare de sută la sută.

Despre tarifele de cazare, preşedintele ANAT şi al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării a spus că pachetele pornesc de la 100 de lei de persoană sau 20 de euro pentru două nopţi de cazare.

"Dacă vorbim în euro, pentru că presa vrea să ne compare permanent cu tarifele de la bulgari, am stabilit 20 de euro de persoană pentru două nopţi de cazare la un hotel de două stele, 30 de euro la un hotel de trei stele, 40 de euro la patru stele. Evident că sunt şi pachete mai scumpe, pentru că fiecare îşi alege vacanţa şi pachetul respectiv în funcţie de bugetul pe care şi-l permite şi de preferinţele pe care le are", a afirmat Corina Martin, care a mai precizat că la aceste tarife turiştii vor beneficia de diverse facilităţi din partea hotelului, cum ar fi accesul la saună sau la piscină.

Corina Martin a anunţat că după minivacanţa de 1 Mai va începe programul "Litoralul pentru toţi", care a ajuns la cea de-a treia ediţie şi care va beneficia de reduceri considerabile la cazare.

"Vorbim de şase euro pe noapte la un hotel de două stele şi de maxim zece euro pe noapte la hotel de cinci stele", a precizat Martin.

Sezonul estival va fi deschis, oficial, de 1 Mai, şi va începe cu "Parada Litoralului Românesc" care va avea loc pe traseul Mangalia-Neptun- Eforie-Constanţa-Mamaia-Năvodari, iar turiştii aflaţi pe litoral vor putea să se plimbe cu Bricul Mircea, cu autobuzele supraetajate sau cu telegondola.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 20.000 de turişti sunt aşteptaţi să vină de 1 Mai pe litoral.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 20.000 de turişti sunt aşteptaţi să vină de 1 Mai pe litoral5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei