Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 apr 2010 - Anul XV, nr. 99 (4390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mulaj reprezentând un vagin, folosit pentru a convinge consilierii să voteze un proiect

Şeful Maternităţii Buzău a venit, joi, în şedinţa Consiliului Judeţean, cu un mulaj reprezentând un vagin, şi i-a invitat pe consilieri să atingă obiectul, motivând că astfel pot vota în cunoştinţă de cauză un proiect privind un împrumut pentru finalizarea lucrărilor la o nouă maternitate.

Şeful Maternităţii Buzău, medicul ginecolog Muşat Doboş, a participat la şedinţa Consiliului Judeţean unde principalul proiect pe ordinea de zi se referea la contractarea unui credit bancar în valoare de zece milioane de euro, sumă destinată lucrărilor de finalizare la o nouă maternitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Înainte de votul şi de discuţiile consilierilor judeţeni, medicul Muşat Doboş a luat cuvântul, vorbind despre necesitatea construirii unei noi maternităţi la Buzău şi specificând, totodată, că actuala maternitate este "o bombă biologică".

Pe parcursul discursului, şeful Maternităţii a prezentat un mulaj ce reprezenta un organ sexual feminin şi i-a îndemnat pe consilieri să-l dea din mână în mână, pentru a observa că acesta "nu are culoare politică" şi pentru a vota "în cunoştinţă de cauză".

Consilierii nu au răspuns, însă, invitaţiei, privind de la distanţă mulajul arătat de medicul ginecolog, unii dintre ei dezaprobând gestul şefului Maternităţii Buzău.

În final, consilierii judeţeni buzoieni au respins proiectul privind contractarea împrumutului de zece milioane de euro necesari finalizării noii maternităţi, 21 de aleşi votând împotrivă şi opt pentru.

La încheierea şedinţei, şeful Maternităţii Buzău a declarat că aleşii judeţeni au dovedit prin votul lor că sunt iresponsabili.

"Ei confundă sexul cu potenţa. Aşa au şi votat. Au dat dovadă de iresponsabilitate, banii se vor duce, clădirea se va degrada, reluarea acestor lucrări va fi cu costuri mult mai mari şi atunci se va dovedi încă o dată că bunele intenţii pe drumul iadului din România nu ajung niciodată la locul potrivit. Mulajul acela am crezut că poate avea efect. N-au avut curajul să-l apropie de ochi, să cântărească măcar, era o ocazie unică de a pune mâna pe ceva palpabil. Înainte să ridice mâna, să pună mâna pe ceva palpabil. N-au priceput nimic. Aceasta este limita lor, sunt aleşii poporului prin vot direct, dar din păcate asemenea momente de eclipsa hotărăsc soarta următoarelor generaţii care sunt nevinovate", a spus Muşat Doboş.

Potrivit medicului, continuarea actului medical în actuala maternitate reprezintă "un risc total ca stare psihică pentru practician, o lehamite de a veni la serviciu când ştii ce te poate ajuta, pentru că din orice poate să iasă o mare dramă, cum a fost cazul de la Argeş sau bomba biologică de la CF 2".

"Latura proastă e că partea medicală, corpul medical, va fi tot mai implicat în procese de malpraxis, deşi nu este o lege corectă. Corpul medical e total neprotejat în faţa legii şi la fel şi populaţia care e neprotejată în faţa bolii", a mai spus Doboş.

Un alt medic din Buzău, ginecologul Dorin Neacşu, a declarat că foarte probabil aleşii poporului nu sunt interesaţi de soarta sistemului medical românesc atât timp cât ei, la nevoie, merg în străinătate pentru a se trata, adăugând că astfel de probleme ca cele de la Buzău ar fi rezolvate dacă s-ar da o lege prin care aleşii românilor să se trateze în spitalele din ţară, nu în cele din străinătate.

"Sunt convins că se rezolvă, proiectul e într-o fază în care nu mai poate fi stopat. Dacă nu se va face, se vor băga bani în vechea maternitate care va consuma bani fără să avem posibilitatea acordării asistenţei de calitate, nu mai vorbim de riscul epidemiologic, iar clădirea care s-a început va fi în conservare, deci se vor consuma mai mulţi bani. În principiu sunt dezamăgit, mi-ar plăcea ca inclusiv consilierii, parlamentarii să se trateze în spitalele din judeţ şi din ţară, dar dacă se tratează în străinătate probabil puţin le pasă. Probabil că ar fi bună o lege prin care toţi parlamentarii şi miniştrii să fie obligaţi să se trateze în ţară. Cine vrea în afară să-şi dea demisia din funcţia respectivă şi după aia să se trateze unde doreşte", a spus medicul.

La rândul său, managerul Spitalului Judeţean Buzău, medicul Dorel Nicolescu, a declarat că, în condiţiile neaprobării proiectului, îşi va da demisia din fruntea celei mai mari unităţi spitaliceşti buzoiene, maternitatea fiind o secţie exterioară a SJU Buzău.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a declarat că este dezamăgit de votul consilierilor judeţeni, despre care a spus că este un vot "politic", adăugând că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a duce la capăt construcţia unei noi maternităţi la Buzău.

"Nu s-a aprobat contractarea unui credit pentru urgentarea lucrărilor la maternitate, făcând ca locuitorii şi mai ales femeile din judeţ să nu beneficieze cât mai rapid de un confort medical sporit în ceea ce înseamnă naşterea. Cred că votul a fost unul politic pe care şi liderii politici trebuie să şi-l asume. Întârzierea afectează întreaga comunitate. Voi face toate demersurile şi nu voi ceda până când acest obiectiv nu va fi realizat şi promit buzoienilor că obiectivul va fi realizat, poate nu în termenul spus iniţial, primele naşteri în 2012, dar va fi realizat", a spus Mocanu.

Lucrările la noua maternitate au fost începute în octombrie 2009, cu fonduri de la Consiliul Judeţean. Până în prezent, au fost cheltuite 13 milioane de lei, pentru finalizarea construcţiei fiind necesară suma de zece milioane de euro, bani de care instituţia nu dispune în acest moment şi de aceea ar fi apelat la un credit bancar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mulaj reprezentând un vagin, folosit pentru a convinge consilierii să voteze un proiect.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mulaj reprezentând un vagin, folosit pentru a convinge consilierii să voteze un proiect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei