Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 mar 2010 - Anul XV, nr. 65 (4356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pacienţii care vor să fie consultaţi fără programare vor plăti o taxă

Pacienţii care vor să fie consultaţi fără programare prealabilă vor fi reprogramaţi sau vor fi văzuţi de medicul de familie, dar contra unei taxe care va fi stabilită de doctor, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.

Aceasta a precizat că fiecare medic de familie are obligaţia să afişeze toate tarifele pe care le percepe în cabinet. De asemenea, medicul de familie are posibilitatea să stabilească contribuţia pe care trebuie să o achite pacientul care cere să fie consultat fără programare.

"Eu cer 10 lei pentru pacientul care vine fără programare şi solicită să fie consultat. Fiecare coleg îşi stabileşte propriile tarife. Potrivit noului contract-cadru suntem obligaţi să acordăm pentru o consultaţie 15 minute. De asemenea toate consultaţiile trebuie făcute cu programare prealabilă", a mai spus Mihăilă.

Potrivit acesteia, schimbarea sistemului de compensare care ar urma să intre în vigoare din semestrul al doilea nu va afecta calitatea îngrijirilor întrucât pacienţii care vor medicamente mai scumpe plătesc diferenţa de compensare. În schimb, au crescut foarte mult cheltuielile pe cabinet, motiv pentru care medicii de familie cer suplimentarea fondurilor alocate medicinei primare, a adăugat Mihăilă.

 

Noul sistem intră în vigoare la 1 aprilie

De la 1 aprilie, medicii din cabinetele de asistenţă medicală primară, ambulatoriu de specialitate, inclusiv specialităţile paraclinice şi medicină dentară şi din cele de asistenţă medicală de recuperare au obligaţia să acorde servicii medicale pe baza unei programări prealabile.

În acest sens, cabinetele medicale trebuie să afişeze la loc vizibil numărul de telefon la care se pot efectua programările.

Sunt exceptate cazurile de urgenţă medicală, dar şi cabinetele din mediul rural, în localităţile unde, din cauza lipsei mijloacelor tehnice necesare nu există posibilitatea efectuării programărilor.

De asemenea, fac excepţie şi serviciile medicale paraclinice recomandate bolnavilor care au consemnat pe biletul de trimitere un diagnostic prezumtiv sau cert de afecţiune acută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienţii care vor să fie consultaţi fără programare vor plăti o taxă.
 Vizualizări articol: 865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Pacienţii care vor să fie consultaţi fără programare vor plăti o taxă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ne tragem dintr-un neam de cretini? trimis de
(19 mar 2010, 15:00:25
Pai da, in cazul asta ar trebui sa-ti faci programare in fiecare zi, ca daca doamne fereste faci idigestie, ori racesti. Stimabila cucoana Doina Mihaila, trebuie sa-ti reamintesc ca medicii de familie tocmai pentru asta au fost infiintati. Ca sa nu tot blochezi activitatea de la urgente pentru fiecare asprina. Ei trebuiau sa fie la dispozitia familiilor care s-au inscris tocmai pentru a da ajutor ori decate ori au o problema. Si acum trebuie sa facem programare si la astia, de parca as sti cand ma inbolnavesc. De ce nu bagati si programare la ambulante si la descarcerare, ca sa fie lantul complet, idiotii naibii?!
1.1  RE: Ne tragem dintr-un neam de cretini? trimis de
(20 mar 2010, 10:32:58
Ai dreptate, sunt niste idioti si niste nesimtiti. De unde sa stii cand te imbolnavesti? Isi bat joc de noi. Te imbolnavesti si astepti sa iti vina randul conform programarii, ca sa mori. Ca ei asta vor, sa murim toti, nesimtitii. Vor taxa. Oricum trebuie sa le dai bani, pentru ca altfel nici nu se uita la tine. Si daca le dai nu se uita, dar daca nu le dai? Domnul Boc nu stie care este coruptia din spitale. Iti ia banii de la CAS si platesti operatiile si serviciile medicale, de ti se face rau. Dai la bani la bietii doctori, de iti vine acru. Dar macar daca ai rezolva ceva? Dar iesi mai bolnav de cum ai intrat. Iau masuri contra coruptiei. Care? Coruptia din spitale nu o stie nimeni? Sau asa este la moda, pe langa salariul de biet medic, sa mai scoata cine stie cate de la bietii bolnavi, care poate nu au nici ce manca. Niste nesimtiti, omul pentru ei este vazut si tratat mai rau ca un animal! La spitalele private sunt taxe mari, dar e altfel ca la stat, unde este bataie de joc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei