Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2010 - Anul XV, nr. 32 (4323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MJ ia în calcul reangajarea judecătorilor pensionaţi pentru a suplini lipsa de personal din sistem

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că instituţia ia în calcul posibilitatea reangajării judecătorilor pensionaţi, pentru a rezolva situaţia crizei de personal din sistem.
Cătălin Predoiu a fost întrebat de jurnalişti dacă soluţia propusă de procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, care a sugerat că ar fi posibil ca procurorii aflaţi în pensie să fie reangajaţi, ar putea fi aplicată şi pentru judecători.
Predoiu a declarat că ideea reangajării judecătorilor pensionaţi este o posibilitate care a fost discutată şi în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
"Este o soluţie pe care o avem în vedere şi s-ar putea aplica", a spus el.
Predoiu a participat la şedinţa de bilanţ de la Curtea de Apel Cluj, spunând că acest bilanţ este demonstraţia faptului că se poate face justiţie europeană, chiar cu posturi puţine.
Ministrul a precizat că succesul implementării codurilor de procedură depinde de modul cum va fi pregătit sistemul judiciar la resurse umane şi din punct de vedere logistic.
"Este nevoie de mai mulţi judecători, procurori, grefieri, săli de judecată şi birouri, evaluarea se va face după ce vom avea codurile de procedură, când vom vedea cum se va desfăşura un proces. Există o responsabilitate adecvată la nivel de Guvern, CSM, curţi de apel, acest obiectiv pe care ni l-am asumat cu toţii. Vom sprijini orice iniţiativă în folosul magistraţilor şi al cetăţenilor, justiţia este şi un serviciu public, dincolo de o activitate nobilă, este un serviciu public, la capătul ei se află cetăţeanul. El trebuie să iasă din Palatul de Justiţie convins că problema lui a fost rezolvată corect. Ne trebuie reforme care să folosească tuturor cetăţenilor, noi trebuie să ne preocupăm de beneficiarul actului de justiţie", a spus Predoiu.
Predoiu a arătat că există o problemă a instanţelor care nu sunt operaţionale.
"Vom lua decizii iminente, astfel de instanţe care nu îşi justifică existenţa vor fi desfiinţate, dar nu din raţiuni economice. Va fi o dificultate în plus să faci lobby pentru a se menţine unele instanţe, dar acolo unde se impune desfiinţarea este posibil să o facem, cred că în cursul acestui an, în prima jumătate a lui 2010", a arătat Predoiu.
Ministrul a precizat că sporul de solicitare neuropsihică, drept pe care mulţi magistraţi l-au câştigat prin procese, este cuprins în bugetul ministerului pentru 2010.
"Nu am o cifră exactă, această recunoaştere a drepturilor recunoscute prin hotărâri judecătoreşti este bugetată şi va fi plătită dintr-un fond special", a spus Predoiu.
Predoiu a refuzat să facă declaraţii despre pensiile magistraţilor, înainte ca actul normativ să fie dezbătut, miercuri, în Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MJ ia în calcul reangajarea judecătorilor pensionaţi pentru a suplini lipsa de personal din sistem.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MJ ia în calcul reangajarea judecătorilor pensionaţi pentru a suplini lipsa de personal din sistem0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei