Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2010 - Anul XV, nr. 24 (4315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fiscul a instituit măsuri asigurătorii de 238 mil. lei la 154 de persoane cu tranzacţii imobiliare

Fiscul a instituit măsuri asigurătorii pentru 154 de persoane care au derulat tranzacţii imobiliare cu scop comercial în perioada 2006 - 2008 şi nu au plătit TVA, valoarea prejudiciului de recuperat fiind de 238,12 milioane lei, a anunţat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
De la începutul acţiunii de control în domeniul tranzacţiilor imobiliare derulate de persoanele fizice, din luna septembrie, Fiscul a iniţiat 1.537 controale inopinate pentru clarificarea stării de fapt fiscale a persoanelor fizice care au efectuat tranzacţii imobiliare, dintre acestea fiind finalizate 1.054 controale inopinate, potrivit unui comunicat ANAF.
Pentru 50 de persoane au fost instituite măsurile asigurătorii în perioada 27 noiembrie -11 ianuarie, valoarea prejudiciului fiind de 50 de milioane lei, adică un prejudiciu mediu de un milion de lei de persoană.
ANAF a solicitat continuarea inspecţiilor fiscale în 494 de cazuri, dintre care 215 inspecţii au fost finalizate şi s-a constatat un prejudiciu total de 222,6 milioane lei. Pentru alte 173 de persoane inspecţiile fiscale sunt în curs, dar se estimează un prejudiciu de 91,3 milioane lei.
Persoanele fizice care efectuează tranzacţii imobiliare în scop personal sunt scutite de plata TVA, iar această facilitate a fost utilizată de numeroşi dezvoltatori care au înregistrat tranzacţiile în nume personal şi nu prin intermediul unor firme. Fiscul consideră însă că dovedirea unor acte de comerţ derulate de o persoană fizică implică automat că acesta este plătitor de TVA şi nu se mai poate aplica scutirea de taxă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiscul a instituit măsuri asigurătorii de 238 mil. lei la 154 de persoane cu tranzacţii imobiliare.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiscul a instituit măsuri asigurătorii de 238 mil. lei la 154 de persoane cu tranzacţii imobiliare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei