Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2010 - Anul XV, nr. 24 (4315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără autocolante pe parbriz

Rovinieta electronică introdusă din august, rovinieta actuală păstrată până la finele anului

Sistemul electronic de emitere şi control al rovinietei va intra în funcţiune la 1 august, varianta actuală de distribuţie a rovinietei urmând să rămână valabilă până la sfârşitul acestui an, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc.
Introducerea sistemului electronic de emitere şi control al rovinietei a fost decisă prin ordonanţă aprobată, vineri, de Guvern.
Potrivit ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, noul sistem nu va majora cuantumul rovinietei, ci va asigura o modalitate mai rapidă şi mai uşor de controlat a plăţii acestei taxe.
"Nu vor mai exista autocolante lipite pe parbriz şi va fi posibil un număr mai mare de comercianţi. La momentul plăţii va fi obţinut un bon fiscal, iar numărul de înmatriculare al maşinii şi perioada pentru care a fost cumpărată rovinieta vor fi incluse într-un sistem electronic", a spus Berceanu.
El a precizat că rovinietele deja achiziţionate pentru 2010 pot fi folosite în continuare, până la expirarea perioadei de valabilitate.
Ministrul a arătat totodată că introducerea sistemului electronic de emitere şi control al rovinietei este impusă de nivel scăzut al încasărilor, în principal la operatorii de transport marfă, suma colectată de stat din vânzarea rovinietelor fiind de 50-60% din valoarea totală care ar fi rezultat dacă taxa ar fi fost plătită de toţi şoferii.
Guvernul arată, într-un comunicat, că noul sistem va face posibilă simplificarea procedurii de monitorizare a vehiculelor la tranzitarea reţelei de drumuri naţionale din România, prin identificarea automată vizuală a numerelor de înmatriculare şi poziţia geografică de unde s-a făcut înregistrarea.
"Vor fi oprite numai acele vehicule pentru care există suspiciunea că deţinătorii nu ar fi achitat acest tarif. Începând cu data de 1 august 2010, constatarea
contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice omologate amplasate pe reţeaua de drumuri naţionale din România", se arată în comunicat.
Noul sistem de control a fost explicat de ministrul de resort, care a arătat că se va apela la camere de luat vederi specializate care recunosc numărul de înmatriculare al fiecărui autovehicul şi compară informaţia automat cu cea existentă în baza de date.
"Camera vede dacă în momentul acela există o rovinietă valabilă pentru autovehiculul cu numărul de circulaţie respectiv. Dacă există, este în regulă. Dacă nu există, după un anumit număr de kilometri, vor fi echipaje care vor primi aceste informaţii şi vor opri numai acele autovehicule care le-au fost date că nu au rovinietă. Pe parcurs, probabil, că vom mai rări şi acest control şi se va primi acasă amenda", a spus Berceanu.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a selectat la începutul anului consorţiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea contractului fiind de 35,96 milioane de lei, fără TVA.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rovinieta electronică introdusă din august, rovinieta actuală păstrată până la finele anului.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rovinieta electronică introdusă din august, rovinieta actuală păstrată până la finele anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei