Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2009 - Anul XIV, nr. 261 (4247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patriarhia: Preoţii vor sfătui credincioşii să respecte recomandările pentru prevenirea gripei

Patriarhia Română îndeamnă ierarhii şi clerul de la bisericile de mir şi mănăstiri să explice credincioşilor care vin la slujbe importanţa respectării recomandărilor medicilor pentru prevenirea îmbolnăvirii prin gripă şi a extinderii maladiei în comunitate.
"Având în vedere creşterea rapidă a numărului de îmbolnăviri prin diferite tipuri de gripă, Patriarhia Română îndeamnă ierarhii şi clerul de la bisericile de mir şi mănăstiri ca, împreună cu credincioşii, mirenii, în timpul sfintelor slujbe, să înalţe rugăciuni către Dumnezeu pentru sănătate, ocrotirea şi izbăvirea de boală, pace, linişte şi iertare de păcate, conform îndrumărilor din Liturghier (Adunare de cereri la diferite trebuinţe din viaţa omului)", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.
În acelaşi timp, în conformitate cu Protocolul de cooperare privind parteneriatul pentru asistenţă medicală şi spirituală, încheiat între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii în luna iulie 2008, recomandările medicilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin gripele sezoniere - transmise de către Patriarhia Română centrelor eparhiale - vor fi popularizate de preoţii Bisericii Ortodoxe Române în rândul credincioşilor, pentru a proteja şi cultiva sănătatea tuturor cetăţenilor.
De asemenea, trustul media al Patriarhiei va organiza emisiuni şi va publica articole informative care vor cuprinde recomandările medicale privind prevenirea cazurilor de gripă sezonieră şi AH1N1, a precizat sursa citată.
Specialiştii recomandă, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu gripă AH1N1, păstrarea regulilor de igienă personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, utilizarea batistelor de unică folosinţă şi evitarea zonelor aglomerate. În cazul apariţiei oricăror simptome de viroză respiratorie, specialiştii recomandă populaţiei să consulte medicul de familie, care poate recomanda prezentarea la un medic specialist, şi să evite automedicaţia. Izolarea bolnavilor la domiciliu este foarte importantă pentru limitarea răspândirii virusului
Simptomele infecţiei cu virusul gripal AH1N1 sunt asemănătoare cu cele ale virozelor respiratorii, respectiv rinoree, jenă în gât, febră de peste 37 grade, stare generală proastă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhia: Preoţii vor sfătui credincioşii să respecte recomandările pentru prevenirea gripei.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriarhia: Preoţii vor sfătui credincioşii să respecte recomandările pentru prevenirea gripei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei