Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2009 - Anul XIV, nr. 261 (4247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul cazurilor de gripă AH1N1 a crescut cu 56, ajungând la 783

Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat că ieri, între orele 12.00 şi 18.00, au mai fost confirmate încă 56 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1, în 14 judeţe, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 783.
Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii, cele mai multe cazuri au fost în Bucureşti (18) şi judeţele Arad, Suceava (câte cinci), Constanţa, Iaşi (câte patru), Botoşani, Mureş, Prahova, Teleorman (câte trei), Bacău, Dolj, Ialomiţa (câte două), Giurgiu şi Ilfov (câte un caz).
În urma triajului epidemiologic, autorităţile sanitare au decis suspendarea, pentru şapte zile, a cursurilor unei clase de la Şcoala Centrală din Bucureşti.
În România, numărul total al îmbolnăvirilor cu gripă AH1N1 a ajuns la 783 de cazuri.
Cazurile de gripă AH1N1 înregistrate în România au prezentat forme uşoare şi medii, doar două fiind forme severe, a precizat Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii anunţa, ieri la prânz, că de miercuri, ora 17.00 şi până ieri, ora 12.00, au fost confirmate alte 20 de cazuri de gripă cu virusul AH1N1 pandemic, trei fiind în judeţul Dolj şi 17 în judeţul Arad.
De asemenea, ca urmare a confirmării de cazuri cu gripă AH1N1 în colectivităţi şcolare, în ultimele 24 ore, şi în funcţie de investigaţiile epidemiologice care s-au realizat, s-a luat decizia suspendării cursurilor şcolare, pentru şapte zile, începând de ieri, în întreaga şcoală sau numai la o clasă, în unităţi şcolare din Bucureşti şi judeţele Botoşani, Dolj şi Harghita.
Astfel, s-a suspendat activitatea într-o singură clasă de la Liceul "Traian Vuia" din Bucureşti şi de la Seminarul Teologic din Dorohoi, Şcoala Numărul 12 şi Şcoala Numărul 14 din Botoşani
De asemenea, au mai fost suspendat cursurile în întreaga unitate de învăţământ la Liceul "Dimitrie Filişteanu" din Filiaşi (Dolj) şi la Colegiul Naţional "Octavian Goga" din Miercurea-Ciuc (Harghita).
Miercuri au fost suspendate cursurile, pentru şapte zile, în 11 şcoli din Bucureşti şi din şase judeţe, din cauza gripei AH1N1. Astfel, a fost suspendată activitatea în Liceul Pedagogic şi Liceu Agricol din Iaşi, precum şi în Şcoala Philadelphia din Suceava. De asemenea, au fost suspendate cursurile pentru şapte zile în clase din mai multe şcoli din Bucureşti - Liceul "Matei Basarab", clasa a IX-a şi judeţele Ilfov - Şcoala Americană, clasa a VII-a, Tulcea - Liceul Grigore Moisil, clasa a X-a, Dolj - Liceul Fraţii Buzeşti, clasa a VIII-a, şi Liceul Filiaşi, clasa a X-a, Arad - Colegiul Naţional Moise Nicoară - clasa a XI-a şi Iaşi - Liceul Sportiv, clasa a IX-a, Liceu Informatică, clasa a IX-a şi Şcoala Valea Lupului - clasa a V-a.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul cazurilor de gripă AH1N1 a crescut cu 56, ajungând la 783.
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul cazurilor de gripă AH1N1 a crescut cu 56, ajungând la 7830.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei