Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2009 - Anul XIV, nr. 261 (4247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a promulgat legile salarizării unitare şi reducerii cheltuielilor în instituţii publice

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, ieri, legile privind salarizarea unitară şi raţionalizarea cheltuielilor publice.
Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.
De asemenea, şeful statului a semnat şi promulgarea Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
Preşedintele Traian Băsescu anunţase, încă de miercuri seară, că va promulga legea salarizării unitare şi pe cea privind reorganizarea unor instituţii publice, chiar dacă se va stabili că vor fi necesare unele îmbunătăţiri, pe care le va discuta ulterior cu partidele.
"Intenţia mea este să le promulg. În noaptea aceasta sunt la analiză la departamentul de specialitate şi intenţia mea este să le promulg chiar şi în condiţiile în care se va constata că sunt necesare unele îmbunătăţiri în continuare", a spus şeful statului.
El a adăugat că promulgarea acestor legi este importantă din perspectiva acordurilor cu FMI.
"Important este ca angajamentele cu FMI să fie respectate, urmând ca eventualele observaţii să le negociez cu partidele politice spre a fi îndreptate, dacă va fi cazul", a mai spus şeful statului.
Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice şi Legea salarizării unitare a bugetarilor sunt constituţionale.
Curtea amânase, în 28 octombrie, pentru 9 decembrie, discuţiile pe sesizările PNL privind legile reorganizării unor autorităţi şi instituţii publice, a educaţiei şi a salarizării unice pentru bugetari, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament în 15 septembrie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a promulgat legile salarizării unitare şi reducerii cheltuielilor în instituţii publice.
 Vizualizări articol: 1323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a promulgat legile salarizării unitare şi reducerii cheltuielilor în instituţii publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei