Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2009 - Anul XIV, nr. 259 (4245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Colegiul Farmaciştilor: Avem medicamente pentru gripa sezonieră şi măşti, nu ştim pentru cât timp

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara Popescu, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că farmaciile au în prezent toate medicamentele pentru gripa sezonieră, precum şi măşti, dar nu se ştie pentru cât timp, din cauza lipsei banilor şi a cererii mari în sezon de viroze şi gripe.
"Avem toate medicamentele pentru gripa sezonieră. Avem şi măşti. Din păcate nu mai avem bani, iar încet, încet farmaciile se vor închide. Primele cele mai afectate sunt farmaciile din mediul rural", a spus Clara Popescu.
Ea a adăugat că până acum autorităţile au luptat pentru deschiderea farmaciilor la sate, dar în curând acestea vor fi primele unităţi care se vor închide din cauza lipsei banilor.
"Este foarte grav, mai ales că urmează un sezon cu multe viroze şi gripă, deci cu cereri mari de medicamente. Acum mai avem în stoc medicamente, dar nu ştim pentru cât timp", a declarat vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România.
Vânzările de măşti şi de geluri antibacteriene s-au dublat în ultimele două săptămâni, iar cererile pentru produse împotriva gripei sezoniere sunt tot mai frecvente, au declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, reprezentanţi ai lanţului farmaceutic Help Net.
Farmaciile din lanţul Help Net au început din septembrie o campanie puternică de luptă împotriva gripei, oamenii fiind informaţi cu privire la metodele de protecţie împotriva maladiei. Medicii şi specialiştii Help Net recomandă vaccinarea ca primă măsură de protejare împotriva gripei sezoniere şi spun că administrarea vaccinului în lanţul de farmacii şi clinicile partenere acestuia este gratuită.
Medicamente pentru gripa sezonieră se găsesc şi în celelalte farmacii, însă marea problemă a acestor unităţi este lipsa banilor.
Aproape jumătate din farmaciile din România riscă să ajungă până la finele anului în incapacitate de plată a datoriilor către furnizori sau către buget, ca urmare a prelungirii termenului de încasare a facturilor de la casele de asigurări, potrivit Colegiului Farmaciştilor din România.
În România există 4.000-5.000 de farmacii individuale sau care fac parte din reţele.
"În prezent, o treime din farmacii sunt în insolvenţă, iar în fiecare săptămână creşte numărul de unităţi date în judecată pentru recuperarea datoriilor de către furnizori. Dacă nu se va găsi o soluţie, până la finele anului, jumătate din numărul farmaciilor din România riscă să intre în incapacitate de plată", declara, în urmă cu o săptămână, secretarul general al Colegiului Farmaciştilor, Ioan Uivaroşi.
Reprezentantul Colegiului Farmaciştilor a mai spus că cea mai mare parte a datoriilor este acumulată din lunile iunie-iulie, însă există şi facturi neîncasate pentru medicamente din programele naţionale din perioada martie-aprilie.
Guvernul a autorizat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi casele judeţene să contracteze suplimentar în acest an servicii medicale şi medicamente în limita a 2,8 miliarde lei, termenul de achitare a acestora fiind extins cu până la 180 zile, astfel încât plăţile să poată fi efectuate în 2010.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Farmaciştilor: Avem medicamente pentru gripa sezonieră şi măşti, nu ştim pentru cât timp .
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul Farmaciştilor: Avem medicamente pentru gripa sezonieră şi măşti, nu ştim pentru cât timp0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei