Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2009 - Anul XIV, nr. 187 (4173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sârbu: Vrem să păstrăm salariul minim pe economie ca element de referinţă în legea unică

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, ieri, după întâlnirea cu sindicatele, că discuţiile cu Banca Mondială au urmărit cu precădere păstrarea salariului minim pe economie ca element de referinţă în legea unică de salarizare în sistemul bugetar.
"Suntem preocupaţi de păstrarea salariului minim pe economie ca element de referinţă al legii, renunţarea la acest punct de referinţă însemnând diminuarea caracterului reformist al legii cu 50 la sută. Aceasta este o apreciere personală", a spus Marian Sârbu.
El a mai spus că reprezentanţii Băncii Mondiale au fost, în mare, de acord cu păstrarea salariului minim pe economie ca element de referinţă în legea salarizării.
Ministrul Muncii i-a convocat, ieri, după întâlnirea cu reprezentanţii Băncii Mondiale, pe liderii confederaţiilor sindicale la o întâlnire informală, pentru a discuta despre legea unică de salarizare şi noile măsuri privind diminuarea cheltuielilor de personal în sectorul bugetar.
Marian Sârbu s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii Băncii Mondiale (BM), demnitarul declarând, după discuţii, pentru MEDIAFAX, că se apropie de o formă finală a legii salarizării şi că oficialii BM au apreciat că actul normativ va fi sustenabil, dar că mai trebuie făcute modificări în acest sens.
Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a precizat că întâlnirea cu reprezentanţii BM a vizat legea salarizării unice în sistemul bugetar, concluziile fiind că încă mai trebuie făcute anumite modificări.
Întrebat dacă aceste modificări sunt în sens negativ, ministrul a spus că acestea sunt "în sensul sustenabilităţii".
Potrivit ministrului, diferenţa între ultima formă a legii salarizării şi cea care ar rezulta în urma acestor modificări nu ar fi substanţială.
Demnitarul a mai spus că a insistat ca Banca Mondială să sprijine finalizarea proiectului privind legea unică de salarizare, deoarece această lege este "necesară şi bună".
"Am insistat ca Banca Mondială să ne sprijine în finalizarea acestui proiect (legea unică - n.r.). În mare, principiile adoptate sunt acceptate. Nu am discutat de coeficienţi, dar ideea este de a transforma Banca Mondială în susţinător al legii, pentru că este o lege necesară şi bună", a susţinut Marina Sârbu.
Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe legea salarizării unice, pe legea restructurării agenţiilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum şi pe legile educaţiei, a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, premierul Emil Boc.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sârbu: Vrem să păstrăm salariul minim pe economie ca element de referinţă în legea unică.
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sârbu: Vrem să păstrăm salariul minim pe economie ca element de referinţă în legea unică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei