Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2009 - Anul XIV, nr. 98 (4084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crescătorii de animale pot depune la APIA, până la 31 mai, cereri pentru plăţile complementare

Crescătorii de animale pot depune la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), începând de miercuri, 29 aprilie, şi până la 31 mai, cereri pentru plăţile naţionale directe complementare pentru zootehnie, informează agenţia.

Sprijinul financiar se acordă sub forma unei prime pe exploataţie pentru bovine, respectiv prime pe cap de animal, pentru ovine şi caprine. Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, crescătorii de animale trebuie să depună o cerere la centrele locale sau judeţene ale APIA, până la 31 mai 2009, inclusiv, se arată într-un comunicat al APIA.

Pentru crescătorii de bovine prima de exploataţie se acordă fermierilor care deţineau cel puţin trei capete la data de 31 ianuarie 2008, iar vârsta animalelor este de cel puţin şase luni. Totodată, solicitantul nu trebuie să aibă datorii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, iar ferma trebuie să fie înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitării primei.

Pentru anul 2009, prima pe exploataţia de bovine se acordă şi producătorilor agricoli pentru exploataţiile nou înfiinţate în perioada 1 februarie 2008 - 31 ianuarie 2009.

În ceea ce priveşte prima pe cap de animal pentru ovine şi caprine, sprijinul financiar se acordă producătorilor agricoli care deţineau, la data de 31 martie 2009, un efectiv de cel puţin 50 de capete ovine femele, respectiv 25 de capete caprine femele, cu vârsta minimă de un an. Acest efectiv trebuie menţinut obligatoriu în exploataţie în perioada 1 iunie - 31 august 2009, în vederea efectuării controlului la faţa locului.

Valoarea sprijinului financiar pentru crescătorii de animale pentru acest an va fi stabilită prin Hotărâre de Guvern, în funcţie de numărul animalelor eligibile rezultat în urma controalelor, se mai arată în comunicat.

Anul trecut crescătorii de ovine şi caprine au primit un sprijin financiar de 25 lei pe cap de animal, iar crescătorii de bovine au beneficiat de o subvenţie de 350 de lei pe animal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crescătorii de animale pot depune la APIA, până la 31 mai, cereri pentru plăţile complementare.
 Vizualizări articol: 353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Crescătorii de animale pot depune la APIA, până la 31 mai, cereri pentru plăţile complementare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei