Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2009 - Anul XIV, nr. 93 (4079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suspiciuni

CSM a decis declanşarea unor verificări cu privire la eliberarea lui Gigi Becali

Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat, ieri, în urma unor articole cu privire la eliberarea din arest a lui Gigi Becali, respectiv în legătură cu modul în care a fost repartizat dosarul la Tribunalul Bucureşti, unde cu două voturi din trei s-a hotărât punerea în libertate a acuzatului.

Biroul de presă al CSM a comunicat că va fi verificat modul în care s-a repartizat aleatoriu dosarul privind judecarea cererii de eliberare condiţionată sub control judiciar a lui Gigi Becali.

Consiliul Superior al Magistraturii precizează că asigură independenţa magistraţilor şi este singurul garant al respectării acestui principiu fundamental unui stat de drept.

Tot ieri, procurorul general Laura Codruţa Kovesi a afirmat că dacă există suspiciuni cu privire la eliberarea lui Gigi Becali din arest, doar procurorul de caz poate să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Întrebată de ce CSM nu face verificări cu privire la eliberarea lui Becali, în condiţiile în care inspectori judiciari ai Consiliului fac cercetări, în urma sesizării unei organizaţii, în legătură cu arestarea finanţatorului FC Steaua, Kovesi a spus că o astfel de sesizare ar trebui să provină de la procurorul de caz.

"Această sesizare ar trebui să provină de la procurorul de caz sau de la procurorii care se ocupă de acest caz, în situaţia în care au indicii de încălcare a Codului deontologic şi a legilor de organizare judiciară. Nu pot să fac eu o astfel de sesizare, să mă substitui eu procurorului de caz", a declarat Kovesi jurnaliştilor, după şedinţa CSM.

Procurorul general al României este membru de drept al CSM.

CSM a fost sesizat de organizaţia "Forţa Civică", după arestarea din 3 aprilie a lui Becali, reclamând nelegalităţile în încarcerarea finanţatorului echipei Steaua.

 

Eliberat înainte de Paşti

Becali a fost eliberat vineri, 17 aprilie, sub control judiciar.

Instanţa a admis atunci recursul făcut de Becali şi a dispus eliberarea acestuia deîndată, dacă nu este arestat într-o altă cauză, punându-i acestuia o serie de condiţii.

Astfel, instanţa i-a impus lui Gigi Becali să nu părăsească Bucureştiul sau judeţul Ilfov fără o încuviinţare prealabilă din partea anchetatorilor, să se prezinte ori de câte ori este citat la instanţă sau la Parchet şi să nu se apropie de părţile vătămate din dosar, de martori sau de cei "alături de care a comis fapta".

Tribunalul Bucureşti i-a mai interzis lui Becali să se afle cu orice scop în locuinţele părţilor vătămate, precum şi să poarte arme de orice fel.

Decizia instanţei a fost luată cu opinie majoritară, ceea ce înseamnă că doar doi din cei trei judecători din complet au optat pentru eliberarea omului de afaceri.

"Opinia separată a fost în sensul respingerii recursului", a mai anunţat preşedintele de complet.

Completul de la Tribunalul Bucureşti care a judecat recursul lui Becali a fost format din magistraţii Constantin Marino Marin, Dorel Matei - preşedinte şi Monica Cipariu.

Potrivit articolului 160 indice 2 din Codul de procedură penală, "liberarea provizorie sub control judiciar nu se acordă în cazul în care există date din care rezultă necesitatea de a-l împiedica pe învinuit sau inculpat să săvârşească alte infracţiuni sau că acesta va încerca să zădărnicească aflarea adevărului prin influenţarea unor părţi, martori sau experţi, alterarea ori distrugerea mijloacelor de probă sau prin alte asemenea fapte".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CSM a decis declanşarea unor verificări cu privire la eliberarea lui Gigi Becali.
 Vizualizări articol: 366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
CSM a decis declanşarea unor verificări cu privire la eliberarea lui Gigi Becali1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei