Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 apr 2009 - Anul XIV, nr. 88 (4074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputaţii au adoptat ordonanţa de majorare a salariilor clerului

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, ieri, OUG privind mărirea salariilor clerului, prin care statul contribuie la salarizarea personalului clerical cu 65% din salariul de bază al profesorilor, iar în cazul preoţilor din unităţile de cult cu venituri reduse să contribuie cu 75%.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.155/2008, iniţiată de Cabinetul Tăriceanu, pentru modificarea Legii nr.142/1999 privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului a fost adoptat cu 201 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi o abţinere.

Deputatul PSD Victor Surdu a declarat, după vot, că această lege este una din cele mai bune fapte făcute de Parlament, care vine în sprijinul Bisericii.

"Legea vine în ajutorul Bisericii, vine în ajutorul oamenilor care astăzi se situează pe primul loc în efortul pe care îl fac pentru ca în România să triumfe raţiunea asupra violenţei. Legea este una dintre cele mai bune fapte pe care le-am făcut noi, Parlamentul, şi mai ales în Săptămâna Mare. Grupul nostru PSD-PC a votat această lege conştienţi fiind de faptul că, prin acest sprijin dat Bisericii, cultelor, probabil MAI va avea în ani mai puţin de lucru", a spus Surdu.

Mai mulţi deputaţi din toate grupurile parlamentare au pledat, marţi, pentru majorarea salariilor clerului, arătând că, în Săptămâna Patimilor, această măsură va face dreptate preoţilor şi va reprezenta un "dar pascal".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputaţii au adoptat ordonanţa de majorare a salariilor clerului .
 Vizualizări articol: 282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputaţii au adoptat ordonanţa de majorare a salariilor clerului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei