Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 apr 2009 - Anul XIV, nr. 86 (4072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur:

În învăţământ nu se fac disponibilizări

Liderii coaliţiei de guvernare au discutat, ieri, despre situaţia din învăţământ, în urma rectificării bugetare, stabilind că nu se vor diminua salariile şi nu se vor face disponibilizări, principiul de bază analizat constând în asigurarea acoperirii cu ore şi profesori plătiţi pentru toţi elevii.

"Am discutat despre situaţia din învăţământ, ca efect al ordonanţei în urma acordului cu FMI. Principiul de bază de la care s-a pornit - şi se caută şi sunt asigurări clare din partea Ministerului de Finanţe - este că nu vor fi probleme legate de asigurarea acoperirii tuturor claselor şi nu va exista elev care să nu aibă profesor plătit la ore", a declarat, ieri, după şedinţa conducerii coaliţiei, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

Flutur a precizat că există o problemă legată de acoperirea cu cadre didactice a tuturor şcolilor, precum şi legată de acoperirea cu ore şi a dat asigurări că aceste lucruri vor fi rezolvate, chiar dacă în urma ordonanţei de urgenţă privind rectificarea bugetară sunt anumite reduceri de cheltuieli.

Întrebat dacă în cadrul şedinţei conducerii coaliţiei s-au dat asigurări că nu se vor lua din banii dascălilor şi că nu se fac disponibilizări în acest domeniu, Flutur a precizat: "Da. Nu vor fi rămase neacoperite ore şi clase pentru elevi. Principiul de bază care l-am discutat azi este să asigurăm acoperirea cu ore şi profesori plătiţi pentru toţi elevii".

Rectificarea bugetară discutată de Guvern în şedinţa de sâmbătă reduce bugetele tuturor ministerelor, cele mai mari sume fiind tăiate de la Agricultură, Apărare, Administraţie şi Interne şi Educaţie, iar singurul minister care primeşte fonduri suplimentare este cel Muncii. La Ministerul Educaţiei, bugetul scade cu 676 milioane lei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În învăţământ nu se fac disponibilizări.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În învăţământ nu se fac disponibilizări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei