Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2009 - Anul XIV, nr. 64 (4050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemirschi susţine că programul "Rabla" merge "destul de prost"

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a susţinut, ieri, într-o conferinţă de presă, că programul "Rabla" merge "destul de prost", din cauza unor oficiali "care vorbesc fără să ştie", însă a precizat că va avea o imagine clară despre funcţionarea acestuia, luni, după ce va primi date concrete.

"Nu vă pot spune mare lucru acum, pentru că nu am date, nu am cifre, şi nu aş vrea să vorbesc fără să cunosc clar lucrurile. Luni, voi primi de la Administraţia Fondului de Mediu o statistică a contractărilor şi abia atunci voi putea să dau detaliile pe care mi le solicitaţi", le-a spus Nemirschi jurnaliştilor care l-au întrebat despre mersul programului de înlocuire a parcului auto naţional, cunoscut sub numele de programul "Rabla".

Nemirschi a spus totuşi că, din câte ştie la acest moment, programul "merge destul de prost", acuzând pentru aceasta, fără a nominaliza, "oficiali care vorbesc fără să ştie".

Întrebat dacă declaraţiile sale referitoare la o eventuală creştere a primei de casare în cazul în care, în prima fază a programului pentru 2009, rezultatele sunt dezastruoase, Nemirschi a răspuns negativ.

"Să fim bine înţeleşi: prima de casare nu va ajunge la 2.500 de euro. Dacă s-ar întâmpla asta, scopul programului nu ar mai fi atins", a afirmat ministrul Nemirschi.

Precizarea ministrului a venit după ce, în urmă cu o săptămână, vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), Brent Valmar, a afirmat, la o conferinţă pe tema industriei auto că declaraţia lui Nemirschi privind posibila creştere a primei de casare în a doua etapă a programului "Rabla" este păguboasă. Valmar a susţinut că afirmaţia poate crea confuzie, dar şi "o aşteptare care nu este acoperită în fapt de nimic".

"O astfel de declaraţie este extrem de păguboasă. Poate crea confuzie şi nu este luată niciun fel de măsură până acum în direcţia aceasta. Nu există absolut nimic concret şi trezeşte un nivel de aşteptare care nu este acoperit în fapt cu nimic", a declarat Valmar, prezent la conferinţa MEDIAFAX Talks about Auto Industry.

Nemirschi afirma, marţea trecută, într-o conferinţă de presă, că prima de casare oferită de stat în programul "Rabla" ar putea creşte din vară, dacă prima tranşă de 20.000 de maşini din cele 60.000 programate a fi înlocuite în 2009 se va consuma în proporţie mică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nemirschi susţine că programul \"Rabla\" merge \"destul de prost\".
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nemirschi susţine că programul \"Rabla\" merge \"destul de prost\"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei