Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mar 2009 - Anul XIV, nr. 49 (4035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Boc: Alegerile prezidenţiale, organizate înainte de 15 decembrie

Alegerile prezidenţiale din acest an pot fi organizate înainte de 15 decembrie, iar jurământul în faţa Parlamentului să fie depus ulterior acestei date, la care expiră mandatul de cinci ani al şefului statului, candidatul susţinut de PD-L fiind Traian Băsescu, a declarat liderul PD-L, premierul Emil Boc.

"Avem soluţia constituţională din 2004. Şi în 2004, în mod normal, trebuia ca alegerile să se desfăşoare după 12 decembrie, data Parlamentului anterior când fusese validat. În America sunt alegeri în noiembrie, dar exerciţiul mandatului începe în 20 ianuarie. Alegerile pot avea loc înainte de data de 15 decembrie, dar depunerea jurământului de către noul preşedinte în faţa Parlamentului să aibă loc după 15 decembrie, data expirării mandatului de 5 ani. Deci nu văd o problemă de natură constituţională pentru a nu avea organizate alegerile înainte de 15 decembrie, data depunerii jurământului de către actualul preşedinte al României. Sunt alegeri înainte, dar validarea după", a spus, sâmbătă seara, Boc.

El a susţinut că subiectul nu a fost nici în partid şi nici în Guvern, dar constituţional se poate face acest lucru.

Boc a afirmat totodată că PD-L îl susţine drept candidat pe Traian Băsescu şi că personal nu intenţionează să candideze pentru Preşedinţie.

"Nu am avut discuţii nici măcar în somn cu cineva sau despre acest subiect cu cineva (al candidaturii sale-n.r.). Candidatul pe care PDL îl susţine este Traian Băsescu. Evident, important este ca PD-L să nu fie un obstacol pentru Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale, în sensul să rămână unde este în momentul de faţă pentru a fi un sprijin şi nu un factor care să îl tragă în jos", a spus Boc.

În privinţa alegerilor pentru Parlamentul European, premierul a amintit că acestea vor fi organizate la datele comunicate de către Uniunea Europeană, respectiv la începutul lunii iunie, în baza unei hotărâri care va fi aprobată de Guvern.

"Alegerile vor fi în iunie, la datele care sunt comunicate de către Uniunea Europeană, pentru că vor fi alegeri în toată Uniunea Europeană la începutul lunii iunie, 5-6-7 iunie. Noi cred că săptămâna viitoare vom adopta prin hotărâre de guvern data alegerilor pentru Parlamentul European, la începutul lunii iunie", a spus Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Alegerile prezidenţiale, organizate înainte de 15 decembrie.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Alegerile prezidenţiale, organizate înainte de 15 decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei