Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 nov 2008 - Anul XIII, nr. 282 (3963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FSLI:

Profesorii din mai multe judeţe nu-şi vor primi salariile pe noiembrie

Profesorii din mai multe judeţe, printre care Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Călăraşi, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Satu Mare, nu îşi vor primii salariile pe noiembrie, pentru că banii nu ajung nici după ultima rectificare bugetară, susţine conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Preşedintele FSLI, Aurel Cornea, a declarat, ieri, că ar mai fi nevoie de o nouă rectificare bugetară pentru ca aceşti dascăli să-şi poată primi salariile, "dar pe primul-ministru actual nu-l mai interesează". "Să vedem cine va veni la putere de luna viitoare şi le vom cere acestora bani şi pentru salariile din noiembrie ale cadrelor didactice din aceste judeţe şi pentru majorarea cu 50 la sută, în medie, prevăzută în legea 221", a precizat Cornea.

Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu a adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, programul "Un calculator pentru fiecare elev", "pentru a convinge încă o dată că îşi bate joc de banii publici", afirmă preşedintele FSLI.

"Calculatoarele tip desktop sunt de o calitate jalnică deoarece foarte multe dintre acestea s-au defectat la nici 48 de ore de la punerea în funcţiune. În timp ce Călin Popescu Tăriceanu îşi face campanie electorală pe bani publici, distribuind, în plină criză financiară, «jucării» care au văduvit bugetul statului de sume imense, există multe judeţe în care nu ajung banii pentru salariile profesorilor. Aceasta demonstrează dispreţul pe care domnul «profesor» Tăriceanu îl manifestă faţă de salariaţii din învăţământ", precizează Aurel Cornea.

Premierul Tăriceanu a înmânat, joi, în numele Guvernului, câte un calculator la 35 de elevi din clasa a IX-a a Grupului Şcolar economic "Barbu Ştirbey" din Buftea (judeţul Ilfov), criticând din nou blocarea în Parlament a OU prin care erau acordate calculatoare şcolarilor.

Lotul de 35 calculatoare a fost distribuit, pentru studiu la domiciliu, elevilor din clasa a IX-a a Grupului Şcolar economic, administrativ şi de servicii "Barbu Ştirbey" din Buftea (judeţul Ilfov), localitate inclusă în colegiul unde Tăriceanu candidează din partea PNL la alegerile parlamentare.

Organizaţiile sindicale afiliate la FSLI au început, săptămâna trecută, strângerea de semnături şi depunerea la tribunale a acţiunilor de chemare în judecată a unităţilor de învăţământ şi consiliilor locale, pentru acordarea majorărilor salariale cu 50 la sută personalului didactic.

Profesorii afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ îşi vor cere, în instanţă, drepturile salariale prevăzute de Legea 221/2008, a precizat, joi, preşedintele organizaţiei, Aurel Cornea.

Federaţiile din educaţie au renunţat, în 14 noiembrie, la greva generală anunţată în 18 noiembrie, atenţionând că vor relua protestele dacă, după instalarea viitorului Guvern, legea de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice nu va fi aplicată.

Conducerile federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ, în urma consultării sindicatelor afiliate, au ajuns la concluzia că greva generală programată în 18 noiembrie trebuie amânată.

Liderilor federaţiilor "Spiru Haret", Alma Mater, FSLI şi FEN atenţionează că, în situaţia în care, imediat după instalarea noului Guvern, Legea 221/2008 care prevede majorarea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice nu va fi aplicată cu începere de la data de 1 octombrie 2008, se va declanşa greva generală.

Sindicaliştii consideră că decizia Curţii Constituţionale, din 12 noiembrie, de neconstituţionalitate a OUG 136/2008 dă speranţa că şi articolul I punctul 2 din OUG 151/2008 va fi declarat neconstituţional, situaţie în care Legea 221/2008 "va deveni operaţională".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii din mai multe judeţe nu-şi vor primi salariile pe noiembrie.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii din mai multe judeţe nu-şi vor primi salariile pe noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei