Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 nov 2008 - Anul XIII, nr. 282 (3963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Guvernul intenţionează să amâne data la care taxa auto va fi suspendată

Premierul Tăriceanu a confirmat intenţia Guvernului de a amâna cu două săptămâni, până la 15 decembrie, data la care taxa de poluare auto va fi suspendată pentru maşinile noi, precizând totuşi că taxa poate fi ridicată mai devreme dacă CE transmite un răspuns până la jumătatea lunii decembrie.

"Am făcut o scrisoare de informare către Comisia Europeană şi aş fi dorit să avem un răspuns. În cel mai rău caz putem discuta de o amânare de 15 zile. Pe 15 decembrie cel mai târziu va intra în vigoare ordonanţa. Dacă răspunsul vine înainte, ordonanţa se poate publica în Monitor şi înainte", a declarat Tăriceanu, răspunzând unei întrebări a presei pe această temă.

Guvernul a redactat deja un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că taxa de poluare auto va fi suspendată pentru maşini noi de la 15 decembrie, cu două săptămâni mai târziu faţă de termenul iniţial, în aşteptarea unui răspuns din partea Comisiei Europene (CE), au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Ordonanţa urmează să fie aprobată de Executiv în următoarea şedinţă.

O altă variantă luată în calcul de Guvern este ca taxa de poluare auto să fie suspendată începând cu data publicării ordonanţei în Monitorul Oficial, pentru a evita o nouă prelungire a datei de intrare în vigoare a suspendării în cazul în care Comisia Europeană nu transmite un răspuns în următoarele două săptămâni, au arătat sursele citate.

Taxa de poluare auto va fi suspendată pentru maşinile noi începând cu 15 decembrie, cu două săptămâni faţă de termenul iniţial, dacă Guvernul nu va primi cel mai târziu vineri un răspuns din partea Comisiei Europene referitor la ridicarea taxei, au declarat, joi seara, agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

 

Se aşteaptă răspunsul de la CE

"Ordonanţa de urgenţă care prevede suspendarea taxei la achiziţia maşinilor noi nu a fost trimisă la Monitorul Oficial, deoarece Comisia Europeană nu a transmis încă un răspuns. În aceste condiţii, decizia la acest moment este ca taxa să fie suspendată de la 15 decembrie, şi nu de la 1 decembrie, interval în care să se aştepte răspunsul executivului european", au afirmat sursele citate.

Potrivit acestora, premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut reprezentanţilor Ministerului Mediului şi Ministerului Finanţelor, în şedinţa de marţi a Guvernului, să amâne termenul de intrare în vigoare a suspendării taxei auto pentru maşinile noi până la 15 decembrie, arătând că este foarte posibil ca CE să nu transmită autorităţilor de la Bucureşti un răspuns în termen util.

Guvernul a decis, în urmă cu aproximativ două săptămâni, prin ordonanţă de urgenţă, ca taxa de poluare auto percepută la achiziţia maşinilor noi sã fie suspendată începând cu 1 decembrie 2008, până la sfârşitul lunii decembrie 2009, pentru vehiculele Euro 4 cu motorizări de până la 2.000 centimetri cubi înmatriculate pentru prima dată în România şi în Uniunea Europeană.

Premierul Tăriceanu a declarat atunci că discuţiile preliminare cu oficialii Comisiei Europene indică faptul că aceştia nu vor avea obiecţii faţă de suspendarea taxei de poluare auto la achiziţia vehiculelor noi, dar că ordonanţa prin care taxa a fost ridicată va fi publicată în Monitor după primirea unui răspuns din partea CE.

El a precizat că Guvernul va trimite Comisiei Europene o scrisoare în care va explica argumentele suspendării prin ordonanţă de urgenţă a taxei auto pentru maşinile noi.

 

CE promite un răspuns "cât de curând posibil"

CE confirmă primirea unei scrisori din partea Guvernului României în legătură cu suspendarea taxei auto şi va oferi un răspuns cât de curând posibil, a declarat, ieri, Maria Assimakopoulou, purtător de cuvânt al comisarului Laszlo Kovacs, comisar UE pentru taxe şi uniune vamală.

"Pot confirma că am primit scrisoarea", a spus Assimakopoulou.

"Analizăm situaţia şi vom oferi un răspuns cât mai curând posibil", a adăugat oficialul CE, precizând că deocamdată nu poate oferi alte informaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul intenţionează să amâne data la care taxa auto va fi suspendată.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul intenţionează să amâne data la care taxa auto va fi suspendată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei