Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 nov 2008 - Anul XIII, nr. 272 (3953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economii de criză

Băsescu a spus că de astăzi va circula cu o Dacie în loc de Volkswagen

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, aseară, la Craiova, că "începând de astăzi" va circula cu o Dacie pe care o va cere de la SPP, în loc de Volkswagen şi că va cumpăra numai produse româneşti, pentru a ajuta economia naţională.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, aseară, după întâlnirea pe care a avut-o cu conducerea companiei Ford România, că recesiunea economică din Europa produce efecte negative şi asupra economiei naţionale prin scăderea exporturilor.

"Criza nu este generată de România. Dacă ne referim la Europa, ţările din zona euro au intrat în recesiune. A fost oficial anunţat. România exportă în aceste ţări. 80 la sută din producţia ţării se exportă în ţările intrate în recesiune. Într-o astfel de situaţie, este clar că şi România suportă efectele recesiunii pentru că se reduc importurile", a declarat Traian Băsescu.

El spune că prin intervenţia statului "în limitele legale" se poate ajuta la diminuarea efectelor pe care recesiunea din statele europene le produce şi asupra României.

"Ceea ce avem noi de făcut este ca prin intervenţia statului, în limitele legale, permise de statutul nostru de stat european, să ajutăm companiile să nu treacă la disponibilizări masive, atât cât o putem face pentru a diminua efectul recesiunii", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele României anunţă că va începe să conducă o Dacie şi va cumpăra produse româneşti pentru a ajuta economia naţională.

"Eu circul, când conduc eu, cu un Volkswagen. De mâine (n.r. - astăzi), vă asigur că voi circula cu o Dacie. Tot de astăzi, mă uit de zece ori atunci când fac cumpărăturile sâmbăta şi duminica, deci de săptămâna viitoare, să cumpăr roşii româneşti, lapte românesc, unt românesc. Aşa, fiecare din noi poate ajuta economia românească", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului consideră că în situaţie de criză trebuie să fim "mai chivernisiţi".

"Mai fac un lucru, n-am să cumpăr decât ceea ce trebuie. În situaţie de criză, trebuie să chivernisim cu toţi mai bine. În loc de zece becuri în casă, am să ţin două, că îmi ajung. Dacă nu cumva unul", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Întrebat de ce nu achiziţionează o maşină Ford, Traian Băsescu a spus: "Pentru că nu l-aţi produs încă. Să ştiţi că Volkswagen-ul nu este al meu. Este al SPP. De mâine, le cer o Dacie".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a spus că de astăzi va circula cu o Dacie în loc de Volkswagen.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu a spus că de astăzi va circula cu o Dacie în loc de Volkswagen5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei