Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2008 - Anul XIII, nr. 210 (3891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Geoană: „Moţiunea simplă pe tema Educaţiei, depusă săptămâna viitoare”

Liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat, ieri, la Iaşi, că moţiunea simplă pe tema Educaţiei va fi depusă de PSD săptămâna viitoare, el apreciind că ministrul Cristian Adomniţei are la dispoziţie un buget imens, pe care însă nu ştie cum să îl cheltuiască.

"Are la dispoziţie, anual, 7,3 miliarde de euro la buget, dar în sistemul de învăţământ nu se simte absolut nimic”, a declarat Mircea Geoană, referindu-se la ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei.

El a mai spus că România a ajuns o ţară "egoistă şi cinică" întrucât copiii din mediul rural nu sunt încurajaţi să meargă în licee şi universităţi. "Doar 5 la sută din copiii de la sate ajung la facultate. De unde să mai răsară un Brâncuşi dacă noi îi condamnăm în acest mod. A te naşte la ţară este astăzi un blestem", a declarat Mircea Geoană, precizând că moţiunea pe tema Educaţiei va fi depusă de PSD săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, deputatul Ana Birchall, şeful Departamentului Educaţie din PSD, a susţinut că ministrul Cristian Adomniţei repartizează microbuzele şcolare după criterii politice.

"Chiar la acest sfârşit de săptămână în Iaşi vor fi împărţite 34 de microbuze din care 21 sunt repartizate în colegii în care vor candida liberalii Relu Fenechiu, Cristian Adomniţei şi Traian Dobre”, a spus Ana Birchall.

Lideri ai PSD participă, vineri, la Iaşi, la Forumul educaţiei, la care sunt prezente cadre didactice, studenţi, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, miercuri, după şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale social-democraţilor, că PSD are în pregătire elemente pentru depunerea a patru moţiuni simple. Una dintre acestea, pe tema agriculturii, va fi depusă, luni, la Senat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: „Moţiunea simplă pe tema Educaţiei, depusă săptămâna viitoare”.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: „Moţiunea simplă pe tema Educaţiei, depusă săptămâna viitoare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei