Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2008 - Anul XIII, nr. 210 (3891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu intenţionează să-l invite pe Papa Benedict în România, în 2009

Preşedintele Traian Băsescu îl invită pe Papa Benedict să viziteze România în 2009, Patriarhul Daniel informându-l pe şeful statului că este necesar şi acordul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, aşa cum s-a procedat în 1999 la vizita Papei Ioan Paul al II-lea.

"Preşedintele României l-a informat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel despre intenţia de a-i adresa Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea invitaţia de a vizita România în cursul anului 2009. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menţionat faptul că o astfel de invitaţie este posibilă la nivelul relaţiilor bilaterale dintre cele două state, România şi Vatican, dar că pentru o invitaţie oficială din partea Patriarhiei Române este necesar şi acordul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, după cum s-a procedat şi în cazul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România (1999)", se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Astfel, Patriarhul Daniel a subliniat faptul că împlinirea a zece ani, în 2009, de la prima vizită a unui Episcop al Romei într-o ţară majoritar-ortodoxă se cuvine să fie marcată în luna mai 2009 printr-un moment aniversar.

Înainte de a pleca în vizita oficială în Italia, preşedintele Traian Băsescu, a avut o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

"Având în vedere faptul că programul oficial al vizitei include o întrevedere cu Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea, domnul preşedinte Traian Băsescu a dorit să transmită Sanctităţii Sale un mesaj din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române. Mulţumind pentru această intenţie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis Întâistătătorului Bisericii Romano-Catolice salutul său frăţesc şi a reînnoit mulţumirile pentru apelul făcut de Papă în favoarea comunităţii ortodoxe româneşti din Italia, adesea atacată pe nedrept în presa italiană", se aratyă în comunicatul Patriarhiei.

Totodată, Patriarhul Daniel l-a felicitat pe preşedintele Băsescu pentru prima sa vizită oficială la noul Centru eparhial (de lângă Roma) al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, programată pentru ziua de duminică, 7 septembrie, când va avea loc şi "prima Sfântă Liturghie săvârşită acolo pentru români.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu intenţionează să-l invite pe Papa Benedict în România, în 2009.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu intenţionează să-l invite pe Papa Benedict în România, în 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei