Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iun 2008 - Anul XIII, nr. 149 (3830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţii la solicitarea preşedintelui

PNL: Suntem de acord, dar nu pentru că a cerut-o Băsescu.

Liderul deputaţilor PNL, Crin Antonescu, a declarat că deputaţii liberali sunt de acord cu convocarea unei sesiuni extraordinare pentru Legea Curţii de Conturi şi cazurile Năstase şi Mitrea, dar nu pentru că o cere Băsescu, ci pentru că în acest fel s-ar putea rezolva ceva.

"Nu consider că este nepotrivită convocarea unei sesiuni extraordinare. Se poate convoca. Din punctul nostru de vedere, nu e nici o oprelişte şi suntem de acord cu convocarea unei sesiuni pe aceste teme, dar nu pentru că a cerut-o domnul Băsescu, ci pentru că într-adevăr s-ar putea rezolva cel puţin una din aceste două probleme", a susţinut Crin Antonescu.

Întrebat dacă şeful statului are dreptul să ceară convocarea unei sesiuni extraordinare pe aceste teme, Antonescu a spus că şeful statului "are dreptul să ceară, dar nu are dreptul să convoace".

El a adăugat că problema Curţii de Conturi "este foarte importantă şi, în principiu, ar justifica convocarea unei sesiuni extraordinare", dar a adăugat că nu ştie dacă se impune o asemenea sesiune, pe motiv că nu crede că se vor rezolva problemele invocate.

Liderul deputaţilor liberali a menţionat că poziţia grupului PNL "a fost clară". "Suntem pentru începerea urmăririi penale, dacă se face o sesiune extraordinară vom avea aceeaşi poziţie", a conchis Antonescu.

 

PD-L: Cererea e binevenită

Liderul deputaţilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat că cererea preşedintelui Traian Băsescu referitoare la sesiunea extraordinară a Parlamentului este binevenită şi că grupul PDL dorea să facă acelaşi demers, pentru rezolvarea temelor restante în activitatea Legislativului.

"Cererea preşedintelui este binevenită. Grupul parlamentar al PDL dorea să facă acelaşi lucru, pentru că sesiunea Parlamentului părea să se fi încheiat cu două datorii faţă de două instituţii fundamentale ale statului", a declarat Cristian Rădulescu.

El a arătat că prima dintre problemele restante este cea a justiţiei, "care trebuie să îşi continue parcursul".

"Prin tergiversarea rezolvării acestei teme, se trimite în derizoriu demersul de justiţie", a susţinut deputatul PDL.

Rădulescu a susţinut că cea de-a doua temă restantă este cea a Curţii de Conturi, "aflată de mult timp într-o stare de provizorat, dar care, în situaţia actuală, ar trebui, practic, să îşi închidă porţile, pentru că mandatul membrilor acestei instituţii nu a fost prelungit".

 

PSD: Un şiretlic de la Cotroceni

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat că Traian Băsescu a tras de timp în mod deliberat în privinţa legii Curţii de Conturi, pentru a avea un pretext "să se întoarcă" la cazurile Mitrea şi Năstase.

"Trebuie găsită o soluţie urgentă (în ceea ce priveşte Curtea de Conturi, n.r.), dar eu cred că preşedintele în mod deliberat şi în mod tactic a tras de timp cu legea Curţii de Conturi ca să aibă un pretext să se întoarcă la Năstase şi la Mitrea. Aici lucrurile sunt foarte transparente: un şiretlic de la Cotroceni", a spus Geoană.

"Nu exclud o sesiune extraordinară comună pentru subiectele invocate de şeful statului, este decizia Parlamentului până la urmă", a precizat Geoană, adăugând că, în ceea ce priveşte Curtea de Conturi, trebuie găsită o soluţie de urgenţă.

La rândul său, deputatul Miron Mitrea a precizat că el este în favoarea unui vot al Camerei care să permită continuarea investigaţiilor, el arătând că, în caz contrar, îşi va înainta demisia din Parlament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reacţii la solicitarea preşedintelui.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reacţii la solicitarea preşedintelui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei