Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iun 2008 - Anul XIII, nr. 149 (3830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu cere sesiune extraordinară a Parlamentului

Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis, ieri, o scrisoare lui Bogdan Olteanu şi Nicolae Văcăroiu, în care le cere să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru reexaminarea Legii Curţii de Conturi şi pentru votul la cererile de urmărire penală a unor parlamentari foşti miniştri.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Traian Băsescu a trimis, ieri, o scrisoare preşedintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, solicitând întrunirea în sesiune extraordinară a celor două Camere ale Parlamentului României, în prima decadă a lunii iulie 2008.

"Solicitarea formulată de şeful statului are la bază întârzierile în ceea ce priveşte realizarea actului de justiţie cu privire la foşti miniştri actuali parlamentari, precum şi faptul că în prezent, activitatea Curţii de Conturi, instituţie fundamentală care controlează cheltuirea banului public este blocată, iar legea primită de preşedinte la promulgare conţine numeroase deficienţe, drept pentru care şeful statului a cerut reexaminarea ei", precizează sursa citată.

Preşedinţia menţionează că legea trimisă spre promulgare a fost amânată de nouă ori de Senat, înainte de a fi adoptată, iar ultimul mandat al actualei conduceri a Curţii de Conturi a expirat la 31 mai, iar legea a fost transmisă spre promulgare preşedintelui pe 9 iunie.

Prezentăm integral textul scrisorii preşedintelui Traian Băsescu:

"Stimate Domnule Preşedinte al Senatului, Stimate Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,

În temeiul dispoziţiilor articolului 66, alineatul 2, din Constituţia României, doresc să vă solicit întrunirea în sesiune extraordinară a celor două Camere ale Parlamentului României, în prima decadă a lunii iulie 2008.

Motivele acestei solicitări sunt următoarele:

1. Avizarea solicitărilor de începere a urmăririi penale formulate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie faţă de unele persoane, foşti miniştri şi actuali parlamentari. Acest aviz este necesar pentru a nu tergiversa actul de justiţie. În felul acesta Parlamentul ar putea da un semnal pozitiv în ceea ce priveşte voinţa politică din România de înfăptuire a justiţiei;

2. Dezbaterea şi adoptarea legii privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi având în vedere că începând cu data de 1 iunie 2008 nu mai există o bază legală de funcţionare a conducerii acestei instituţii, iar legea pe care mi-aţi trimis-o la promulgare în data de 9 iunie a.c. are numeroase carenţe pentru care am formulat cerere de reexaminare astăzi, 26 iunie a.c.

Cu deosebită consideraţie, Traian Băsescu, Preşedintele României."

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu cere sesiune extraordinară a Parlamentului.
 Vizualizări articol: 330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu cere sesiune extraordinară a Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei