Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2008 - Anul XIII, nr. 75 (3756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bucureştiul va fi unul dintre cele mai sigure oraşe

Bucureştiul va fi, în perioada summit-ului NATO, unul dintre cele mai sigure oraşe din lume, autorităţile cu responsabilităţi în domeniul siguranţei naţionale luând măsuri deosebite pentru securizarea traseelor şi locaţiilor care vor fi folosite de participanţii la reuniune.

Măsurile de securitate în perioada summit-ului NATO vor fi asigurate de Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), Serviciul Român de Informaţii (SRI), Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) şi Ministerul Apărării (MAp). Misiunile acestora sunt stabilite de Comandamentul Naţional pentru Securitatea Summit-ului NATO (care cuprinde şi reprezentanţi ai celor cinci instituţii), a cărui activitate este coordonată de SPP.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au aprobat, la propunerea SRI, ridicarea nivelului de alertă teroristă de la albastru (precaut) la galben (moderat), ceea ce înseamnă că există risc general de producere a unor atentate teroriste şi se estimează că un atentat este posibil, motiv pentru care măsurile luate sunt speciale, inclusiv în ceea ce priveşte colaborarea între instituţiile statului.

Pentru summit-ul NATO au fost detaşaţi în Bucureşti peste 3.800 de lucrători ai MIRA, dintre care 900 de poliţişti, 2.800 de jandarmi, o sută de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi poliţişti de frontieră.

Măsuri de securitate au fost luate şi la nivelul frontierelor terestre, maritime, fluviale şi aeriene ale României.

Piloţii Unităţii Speciale de Aviaţie din cadrul MIRA vor participa la misiuni cu elicoptere grele ( MI-17 şi MI-8) şi uşoare (IAR 316B-Alouette şi Eurocopter). Aceştia vor asigura "susţinerea" aeriană a echipajelor terestre, supravegherea mijloacelor de transport rutier şi naval, transportul echipelor speciale de intervenţie, evaluarea rapidă a caracterului unui eveniment, transmiterea în timp real de imagini dintr-o anumită zonă de interes şi vor comanda forţele terestre de la bordul aeronavei.

 

Sprijin de la SUA şi NATO.

De asemenea, Statele Unite şi NATO asigură misiune de poliţie aeriană şi furnizează aparatură aeriană militară şi infrastructura necesară pentru a sprijini misiunea de poliţie aeriană în spaţiul românesc pe durata summitului de la Bucureşti.

Forţele care vor acorda sprijin includ avioane americane F-15 C/E Strike Eagles, din cadrul 48th Fighter Wing (48 FW), avioane F-16 Fighting Falcon, avioane-cisternă de tip KC-135E Stratontanker pentru realimentare în zbor

Lunetiştii Grupului Special de Protecţie şi Intervenţie (GSPI) "Acvila", împreună cu cei ai Jandarmeriei, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Serviciului Român de Informaţii, sunt pregătiţi să intervină în cazul unor eventuale atacuri ale unor terorişti care ar pune în pericol viaţa participanţilor la summit-ul NATO.

Membrii delegaţiilor oficiale vor avea la dispoziţie 467 de maşini Mercedes şi Ford, dintre care 70 sunt limuzine blindate. Şefii delegaţiilor participante la summit vor merge în cele trei zile cât durează întâlnirea cu maşinile blindate, care vor fi conduse de ofiţeri români ai Serviciului de Protecţie şi Pază.

Delegaţiile participante la summit-ul NATO vor merge pe un culoar securizat de la Aeroportul "Henri Coandă" până la Palatul Parlamentului. Pe culoarul securizat de deplasare a delegaţiilor oficiale şi pe străzile adiacente zonei de securitate circulaţia va fi închisă, iar şoferii nu vor putea parca maşinile în aceste zone.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucureştiul va fi unul dintre cele mai sigure oraşe.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bucureştiul va fi unul dintre cele mai sigure oraşe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei