Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

22.000 de români au obţinut în 2007 drept de muncă în Marea Britanie

Peste 22.000 de români au obţinut în primele 12 luni după aderare accesul pe piaţa muncii din Marea Britanie, aproape jumătate dintre aceştia primind dreptul de şedere pentru desfăşurarea de activităţi pe cont propriu, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Din cifrele oficiale comunicate de autorităţile britanice rezultă că în anul 2007, 22.475 de români au obţinut accesul pe piaţa muncii, pe diferitele căi permise de legislaţia britanică. Cea mai mare parte a acestora (aproximativ 45 la sută) şi-au exercitat dreptul de şedere în vederea desfăşurării de activităţi pe cont propriu (self-employment), precizează ANOFM.

"Numărul solicitărilor venite din partea cetăţenilor români pentru a obţine accesul pe piaţa muncii atinge cifra de 27.500, rezultând că, din diferite motive, la aproximativ 5.000 de cetăţeni români le-a fost refuzat dreptul de a lucra în Marea Britanie", arată ANOFM.

Potrivit autorităţilor britanice, 2.135 de români din Marea Britanie au fost admişi pe piaţa muncii în calitate de lucrător calificat, lucrător în domeniul procesării alimentelor sau membru de familie autorizat, 10.265 dintre ei au primit documente care să ateste exercitarea dreptului de şedere în calitate de lucrător independent, însă numărul lor ar putea fi în realitate mai mare, întrucât obţinerea acestui tip de documente nu este obligatorie pentru cetăţenii statelor membre.

Totodată, autorităţile britanice au emis 2.195 de autorizaţii de muncă pentru cetăţeni români care au obţinut locuri de muncă în domeniul agriculturii, 95 au obţinut statutul de lucrător înalt calificat în baza Programului Lucrătorilor Migranţi Înalt Calificaţi, iar 2.970 au obţinut accesul pe piaţa muncii în calitate de membru de familie al unui cetăţean român exceptat de la obligaţia autorizaţiei de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 22.000 de români au obţinut în 2007 drept de muncă în Marea Britanie.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
22.000 de români au obţinut în 2007 drept de muncă în Marea Britanie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte