Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Numărul de avize necesare firmelor va fi redus cu 30%

Numărul de avize necesare firmelor, în prezent de peste 500, va fi redus cu 30%, în termen de două săptămâni, printr-o hotărâre de Guvern elaborată de Ministerul pentru IMM-uri, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, a declarat, ieri, ministrul de resort, Ovidiu Silaghi.

Silaghi a afirmat că la aceeaşi dată va intra în vigoare procedura adoptării tacite, orice cerere urmând să fie considerată aprobată dacă în termen de 30 de zile firma nu primeşte un răspuns din partea instituţiilor statului.

Ovidiu Silaghi a declarat că din aprilie 2007, când a preluat ministerul, a făcut un inventar al avizelor de care au nevoie societăţile comerciale din diferite domenii de activitate şi a aflat că numărul acestora este de 509.

"Nu înseamnă că o firmă trebuie să le obţină pe toate. Am dat o circulară celorlalte ministere să vedem cu cât le putem reduce. Am avut situaţii în care unii au zis că pot renunţa la două - trei, dar şi altele în care ni s-a spus că-s insuficiente şi ar mai trebui să mai adauge câteva. Dintr-o discuţie pe care am avut-o cu primul ministru am decis să le reducem pe cele care sunt o plimbare inutilă a hârtiilor", a spus Silaghi.

 

Perioada de înfiinţare a unui PFA, redusă la trei zile.

Ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL), Ovidiu Silaghi, a mai precizat că Guvernul va reduce perioada de înfiinţare a unei Persoane Fizice Autorizate (PFA) de la trei luni la trei zile.

Ministrul a explicat că măsura se impune în condiţiile în care domeniul microîntreprinderilor începe să fie din ce în ce mai restrâns şi pe cale de dispariţie, iar acest loc gol lăsat poate fi preluat de persoanele fizice autorizate.

"Din păcate, în România, să-ţi înregistrezi acum un PFA durează două-trei luni. Avem cerinţe tot mai mari de la companii care doresc să lucreze cu forma aceasta, PFA, şi nu putem aştepta două trei-luni, aşa că vom reduce procedura la trei zile. Nu cred că este normal, în România, să înfiinţezi mai uşor un SRL decât să-ţi faci un PFA", a spus Silaghi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul de avize necesare firmelor va fi redus cu 30%.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul de avize necesare firmelor va fi redus cu 30%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte