Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2008 - Anul XIII, nr. 9 (3690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toate posturile de şefi ai Caselor de asigurări de sănătate, la concurs

Toate posturile preşedinţilor-directori generali ai Caselor de asigurări de sănătate vor fi scoase la concurs, deoarece, printr-o Hotărâre de Guvern publicată ieri în Monitorul Oficial, au fost introduse noi criterii de performanţă în contractele de management.

Primul vizat este directorul general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Cepoi, întrucât el nu avea un contract de management aşa cum au ceilalţi preşedinţi-directori generali ai Caselor de asigurări de sănătate judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va întocmi, în termen de 15 zile, metodologia pentru organizarea concursului la CNAS. Concursul pentru ocuparea postului de director general va fi organizat de CNAS în termen de 15 zile.

Mandatele preşedinţilor-directori generali ai Caselor de asigurări de sănătate aflate în derulare vor înceta la data intrării în vigoare a noilor indicatori de performanţă generali şi specifici, aprobaţi prin ordin al preşedintelui instituţiei.

Concursul pentru ocuparea postului de preşedinte-director general la nivelul Caselor de asigurări de sănătate va fi organizat de CNAS tot în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a noilor indicatori de performanţă.

Hotărârea Guvernului mai prevede că preşedintele-director general al Casei de asigurări de sănătate va fi obligat să depună anual o declaraţie de avere şi de interese.

Pe lângă CNAS şi Casele de asigurări de sănătate vor funcţiona comisii de experţi în aplicarea programelor naţionale de sănătate, care vor primi o indemnizaţie lunară de 10 la sută din valoarea celei acordate preşedintelui CNAS, proporţional cu numărul de participări efective la şedinţe.

Preşedintele-director general va avea un contract de management cu indicatori de performanţă pe care va trebui să îi îndeplinească, în caz contrar fiind revocat din funcţie de către preşedintele instituţiei. Directorii generali ai Caselor de asigurări de sănătate vor fi obligaţi, la rândul lor, să respecte un astfel de contract de performanţă, conform unei hotărâri aprobate de Guvern la sfârşitul anului trecut.

Directorii generali vor ocupa postul prin concurs şi vor avea un mandat de patru ani.

Oficialii CNAS susţin că deşi, preşedinţii-directori generali ai Caselor de asigurări de sănătate au contracte de management pentru patru ani, organizarea unui nou concurs pentru aceste posturi este legală, întrucât au fost introduse noi criterii de performanţă pentru eficientizarea activităţii acestora. "Dacă nu sunt eficienţi, ei trebuie schimbaţi şi introduse noi criterii de performanţă, la care să se angajeze doar cei care se simt în stare să le îndeplinească", a precizat sursa citată.

Doar numirea preşedintelui CNAS este făcută de către premier, de regulă la propunerea ministrului Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate posturile de şefi ai Caselor de asigurări de sănătate, la concurs.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toate posturile de şefi ai Caselor de asigurări de sănătate, la concurs0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăţei de pui cu mere 4 porţii - 40 minute 600g ficăţei de pui500g mere150g slănină afumată1 ceapă mare150ml vin alb sec1 lingură făinăun vârf de cuţit maghiran uscat± sare, piper Curăţaţi şi spălaţi ficăţeii, daţi-i prin făină, apoi... Citeşte