Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2007 - Anul XII, nr. 306 (3674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reproşuri

Adomniţei, mustrat de Tăriceanu

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a reproşat ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, în şedinţa de ieri a Guvernului, modul de organizare a festivităţii de lansare a noilor legi în domeniu, arătând că se impunea doar o prezentare tehnică, fără discursuri şi invitaţi la tribună.

"Premierul i-a spus ministrului, pe un ton apăsat, că este nemulţumit de modul în care a fost organizată lansarea legilor, la începutul săptămânii, explicându-i că era nevoie doar de o prezentare tehnică, nu de discursuri de la tribună", au relatat surse ministeriale.

Pe acest fond, ministrul Educaţiei i-a cerut premierului o suplimentare de fonduri pentru reparaţii la infrastructură în 2007, dar solicitarea sa a fost refuzată, pe motiv că au fost alocaţi suficienţi bani, iar eventuale alte fonduri nu ar putea fi cheltuite până la finele anului, au arătat sursele.

Noul pachet de legi din domeniul învăţământului a fost lansat, luni, în dezbatere publică. Cele trei proiecte de acte normative din pachet - al Legii învăţământului preuniversitar, cel pentru învăţământul superior şi Statutul personalului didactic - au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi se vor afla în dezbatere publică o lună, timp în care vor putea fi aduse sugestii şi amendamente. Acestea vor fi analizate, evaluate şi, după caz, integrate în proiect. După definitivare, proiectul va intra în dezbatere parlamentară, pentru a putea fi supus votului.

La festivitatea de lansare a participat şi preşedintele Traian Băsescu, care a criticat pachetul legilor educaţiei, lansat luni în dezbatere publică, pentru că "nu aduc un aer proaspăt", conţin dezacorduri supărătoare, iar printre ele nu se regăseşte şi un statut al elevului şi studentului.

Băsescu a fost întâmpinat la intrare de ministrul Educaţiei, cu care a dat mâna, iar în sala în care s-a desfăşurat evenimentul şeful statului a stat alături de consilierul prezidenţial Cristian Preda, în timp ce premierul Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, au stat în partea opusă a sălii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei, mustrat de Tăriceanu.
 Vizualizări articol: 980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Adomniţei, mustrat de Tăriceanu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri la grătar 4 porţii - 60 minute 4 ardei graşi mari roşii 4 felii de şuncă REINERT 200g brânză mozzarella 2 ouă fierte tari 8 frunze de busuioc 80g caşcaval •± sare, piper Se coc ardeii, se presară cu sare şi se acoperă 10... Citeşte