Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iul 2010 - Anul XV, nr. 173 (4464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Administratorii unor bordeluri germane unde lucrau 200 de românce, condamnaţi la închisoare

Administratorii unui lanţ de bordeluri în care mai mult de 200 de românce ofereau servicii sexuale "cu tarif unic", în condiţii descrise de anchetatori drept muncă forţată, au fost condamnaţi la închisoare de un tribunal german, relatează portalul thelocal.de.

Bordelurile din Stuttgart, Wuppertal, Heidelberg şi Schonefeld au atras atenţia publicului şi a autorităţilor în momentul în care au anunţat că oferă servicii "la tarif unic". Proprietarii ofereau "sex cu toate femeile, cât timp doresc clienţii, cât de des doresc şi cum doresc", în schimbul sumei de 70 sau 100 de euro pe zi.

O mare parte a presei germane a scris despre ofertă, însă aceasta a declanşat o adevărată dezbatere despre demnitatea umană şi a atras şi atenţia autorităţilor, care au declanşat o anchetă asupra condiţiilor în care au ajuns în ţară femeile - dintre care multe nu aveau permise de muncă.

Şase persoane implicate în administrarea cluburilor au fost arestate şi acuzate de trafic de persoane. Conform verdictului pronunţat vineri de tribunalul districtual din Stuttgart, o femeie în vârstă de 27 de ani, considerată conducător al bordelurilor, a fost condamnată la trei ani de închisoare.

O altă femeie, administratorul lanţului, a fost condamnată la trei ani de închisoare, iar un bărbat în vârstă de 30 de ani, la doi ani şi zece luni de închisoare. Alte două femei, de 27 şi 22 de ani, au primit condamnări cu suspendare, iar un bărbat de 30 de ani a fost amendat.

Ei au recunoscut comiterea unei fraude de 2,7 milioane de euro, reprezentând asigurări sociale care nu au fost plătite către stat, deoarece prostituatele au fost înregistrate ca întreprinzători individuali.

Acuzaţiile iniţiale de trafic de fiinţe umane au fost retrase în cazul femeii prezentate drept proprietar, în condiţiile în care aceasta deţinea bordelurile numai formal. Ceilalţi doi principali suspecţi sunt acuzaţi de trafic cu fiinţe umane în alte cazuri.

Judecătorul Andreas Arndt a afirmat, în textul sentinţei, că prostituatele nu au fost ameninţate în mod violent şi nu au fost obligate să lucreze în bordelurile germane şi a precizat că nu tribunalul este cel care trebuie să decidă că oferta de servicii sexuale la preţ fix este sau nu o ofensă la adresa demnităţii umane.

În urma raidurilor desfăşurate cu un an în urmă, bordelurile din Heidelberg şi Stuttgart au fost închise din cauza nerespectării standardelor de igienă.

Procuratura din Stuttgart anchetează 32 de bărbaţi acuzaţi de trafic cu fiinţe umane, arestaţi în Germania, Spania şi România şi bănuiţi că ar fi controlat în realitate lanţul de bordeluri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratorii unor bordeluri germane unde lucrau 200 de românce, condamnaţi la închisoare.
 Vizualizări articol: 885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administratorii unor bordeluri germane unde lucrau 200 de românce, condamnaţi la închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei