Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 apr 2010 - Anul XV, nr. 98 (4389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elveţia a primit decizia justiţiei americane în cazul Polanski

Elveţia a fost informată pe cale oficială de respingerea de către justiţia americană a cererii de judecare în lipsă pe care a formulat-o cineastul franco-polonez Roman Polanski, însă nu a hotărât deocamdată dacă îl va extrăda sau nu pe renumitul regizor, au anunţat, miercuri, oficialii elveţieni.

"Da, am primit decizia", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Oficiului Federal pentru Justiţie din Elveţia.

"Însă acest lucru nu înseamnă că un anumit mecanism juridic s-a declanşat. Îndată ce vom lua propria noastră decizie (despre o eventuală extrădare a regizorului Roman Polanski, n.r.), o vom anunţa", a adăugat aceeaşi sursă.

Curtea de Apel a celui de-al doilea district din California a confirmat, pe 22 aprilie, o hotărâre luată în primă instanţă, potrivit căreia Roman Polanski, acuzat că a întreţinut "relaţii sexuale ilegale" cu o minoră, în 1977, trebuie "să fie prezent" pe teritoriul american în timpul judecării cazului său, deschizând astfel calea către punerea în practică a procedurii de extrădare.

Acelaşi oficial elveţian a declarat că nu este în măsură să aprecieze durata de timp de care vor avea nevoie autorităţile elveţiene pentru a se pronunţa în cazul cineastului franco-polonez, arestat la domiciliu în reşedinţa sa de vacanţă din staţiunea montană Gstaad.

Dacă Elveţia decide să îl extrădeze, Roman Polanski, în vârstă de 76 de ani, va avea posibilitatea de a face un prim recurs la Tribunalul Penal Federal în termen de 30 de zile.

Autorităţile elveţiene au avertizat, în februarie, că procedura extrădării ar putea dura chiar şi un an, din cauza recursurilor probabile pe care le vor face avocaţii lui Polanski.

În martie 1977, Roman Polanski, pe atunci în vârstă de 43 de ani, un regizor deja celebru pe plan mondial, a întreţinut relaţii sexuale cu Samantha Geimer, în vârstă de 13 ani, după o şedinţă foto ce a avut loc în vila actorului Jack Nicholson.

Câteva săptămâni mai târziu, în timpul procesului în care era acuzat de viol, în urma unei plângeri depuse de părinţii victimei, Roman Polanski s-a declarat, mai întâi, nevinovat, schimbându-şi ulterior strategia şi recunoscându-şi fapta.

Ulterior, regizorul a fugit în Europa, evitând de atunci să călătorească în ţările care aveau tratate de extrădare cu Statele Unite ale Americii.

Cineastul Roman Polanski a fost arestat la sosirea sa în Elveţia în septembrie 2009. După două luni petrecute într-o închisoare elveţiană, Roman Polanski a fost eliberat pe 4 decembrie, după plata unei cauţiuni de trei milioane de euro, şi se află în regim de arest la domiciliu, la Gstaad, în aşteptarea unei eventuale extrădări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elveţia a primit decizia justiţiei americane în cazul Polanski.
 Vizualizări articol: 416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elveţia a primit decizia justiţiei americane în cazul Polanski0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei