Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 apr 2010 - Anul XV, nr. 91 (4382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Teodor Baconschi: Italia nu poate renunţa la forţa de muncă provenind din România

Ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, declară, într-un interviu publicat de site-ul agenţiei italiene APcom, că Italia nu poate renunţa la forţa de muncă provenind din România.

Între Italia şi România nu se poate vorbi de "o problemă a imigraţiei în sensul clasic al termenului, aşa cum se înţelegea în urmă cu un secol, pe vremea când chiar şi mulţi italieni traversau lumea în căutarea unei vieţi mai bune", pentru că în momentul de faţă Italia "nu poate renunţa" la comunitatea românilor, afirmă Teodor Baconschi, care efectuează marţi şi miercuri o vizită la Roma.

Trebuie să se vorbească "fie de o problemă de tip economic, fie de o situaţie care ţine de actuala mobilitate în spaţiul Uniunii Europene. O perspectivă care, pe termen mediu, va permite ca relaţiile între România şi Italia să devină din ce în ce mai bune", subliniază ministrul român de Externe.

Este o situaţie favorabilă ambelor părţi, "pentru că, dacă nu ar fi fost nevoie de forţa de lucru a românilor în Italia, concetăţenii noştri nu şi-ar fi găsit locul în această ţară, contribuind astfel la prosperitatea Italiei, la PIB-ul ţării, şi operând în domenii utile pentru comunitate, cum ar fi spre exemplu oferind asistenţă vârstnicilor italieni. Nu cred că Italia poate renunţa la comunitatea românilor", apreciază Teodor Baconschi.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, face, marţi şi miercuri, o vizită oficială în Italia şi la Sfântul Scaun, la invitaţia omologilor săi, Franco Frattini, ministrul italian al Afacerilor Externe, respectiv Dominique Mamberti, secretar pentru raporturile cu statele, informează MAE român.

Conform sursei citate, această vizită a şefului diplomaţiei române la Roma constituie un răspuns la vizitele efectuate de cei doi demnitari la Bucureşti, în cursul anului 2009, confirmând relaţiile foarte bune existente între România şi cele două state.

În cursul vizitei în Italia, ministrul Afacerilor Externe al României va avea, pe lângă convorbirile oficiale cu şeful diplomaţiei italiene, întrevederi cu Andrea Ronchi, ministru pentru Afaceri Europene, şi cu Gianfranco Fini, preşedintele Camerei Deputaţilor din Italia.

Pe agenda discuţiilor sunt înscrise teme privind aprofundarea colaborării bilaterale în plan politic, economic, social şi cultural, în perspectiva apropiatei desfăşurări, la Bucureşti, a celei de-a doua ediţii a Summit-ului interguvernamental româno-italian. Vor fi abordate, de asemenea, teme ale actualităţii europene şi internaţionale.

De asemenea, ministrul de Externe va avea şi o întrevedere cu reprezentanţii comunităţii de români din Italia, cu care va discuta despre problemele cu care se confruntă aceştia, despre mediul asociativ din Italia, măsurile avute în vedere pentru îmbunătăţirea asistenţei consulare, precum şi modalităţi prin care poate fi promovată o mai bună cunoaştere a României şi a românilor în rândul opiniei publice din Italia, precizează MAE.

La Sfântul Scaun, ministrul Afacerilor Externe va avea întâlniri cu şeful diplomaţiei pontificale, Dominique Mamberti, şi cu Jean Louis Tauran, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios. Ministrul român al Afacerilor Externe va fi primit de Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teodor Baconschi: Italia nu poate renunţa la forţa de muncă provenind din România.
 Vizualizări articol: 1214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Teodor Baconschi: Italia nu poate renunţa la forţa de muncă provenind din România2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
(21 apr 2010, 12:48:21
Mai nasol e ca forta de munca provenind din Ro nu poate in primul rand sa renunte la Italia si nu numai.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei