Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 apr 2010 - Anul XV, nr. 91 (4382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiectul de Constituţie menţionează explicit că preşedintele interimar nu poate desemna premierul

Miercuri, 21 Aprilie 2010 (19:57:39)

Proiectul de modificare a Constituţiei adaugă explicit în Legea fundamentală interdicţia pentru preşedintele interimar de a desemna premierul şi de a numi Guvernul.

La articolul 98, privitor la asigurarea interimatului în cazul în care funcţia de preşedinte devine vacantă sau dacă preşedintele este suspendat din funcţie sau se află în imposibilitate temporară de a-şi exercita atribuţiile, pe lângă prevederile deja existente, este adăugată una potrivit căreia preşedintele interimar nu poate desemna premierul şi numi Guvernul.

"Atribuţile prevăzute la articolele 85, alineatul 1, 88-90 şi 103 din Constituţie, nu pot fi exercitate pe durata interimatului funcţiei prezidenţiale", se arată în proiect, care menţionează, totodată, că interimatul se asigură de către preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

În forma actuală, alineatul 2 al articolului 98, menţionează doar articolele 88-90, care interzice preşedintelui interimar să adreseze mesaje Parlamentului, să dizolve Parlamentul, să organizeze Referendum.

Articolul 85, alineat 1, prevede că preşedintele desemneză un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul, iar articolul 103, se referă tot la desemnarea premierului.

În primăvara anului 2007, când preşedintele Băsescu a fost suspendat din funcţie, iar interimatul a fost asigurat de către social-democratul Nicolae Văcăroiu, preşedinte al Sentului, au apărut speculaţii referitoare la existenţa unei strategii a PSD prin care să se ajungă la numirea unui nou premier în urma unei moţiuni de cenzură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de Constituţie menţionează explicit că preşedintele interimar nu poate desemna premierul.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul de Constituţie menţionează explicit că preşedintele interimar nu poate desemna premierul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei