Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 apr 2010 - Anul XV, nr. 91 (4382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Hyde Park-uri de-ale noastre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aţi auzit o bătaie la uşă? E luna mai, cea cântată de poeţi!

Vremea dă, buimacă, din colţ în colţ, dar n-are încotro şi se încălzeşte, iar unul dintre efectele pozitive ale înălţimilor survolate de gradele Celsius este că se deschid larg terasele cu mititei, taifas şi bere. Ah, terasele, ca nişte bujori se deschid ele, când primăvara dă semne de împerechere cu vara!

Întregul nostru sistem planetar recunoaşte că românul este, în perioada caldă şi călduţă a anului, un terasist de mare forţă. Acolo, în împrejmuirea ocrotitoare a teraselor, îşi face el veacul; acolo, sub aerosolii terapeutici ai cascadelor de bere blondină ori brunetă, cetăţeanul patriei noastre respiră cu plămânii la maximul capacităţii lor cilindrice. Acolo, înşurubat parcă pe vecie în confortul scaunului său, contemplă el ghirlandele curenţilor de ozon făcând rodeo pe aripa pitpalacului tânăr şi a mierlei bătrâne, din copacii care străjuiesc aceste largi spaţii ale exprimării libere.

Fiindcă cel mai important atribut al teraselor este că ele rămân nişte domenii ale atitudinii cetăţeneşti, nişte Hyde Park-uri de-ale noastre. Acolo, ascultând muzică diluată, ronţăie românul doctrinele formaţiunilor de stânga şi de dreapta, scuipându-le cu boltă coaja; acolo toarnă el, după gust, sifon în guverne, pentru a obţine familiarele şpriţuri; acolo, perpeleşte pe grătar miniştri-cârnăciori, trecându-i obligatoriu prin muştar şi hrean; acolo prepară cocteiluri ameţitoare, turnând ca un profesionist din cele mai contrastante recipiente politice.

Atât de mult timp petrec românii la terase, încât destui dintre ei şi-au cunoscut viitoarele consoarte în aceste teritorii ocrotite de lege. Tot turnând sifon în guverne şi perpelind pe grătar miniştri-cârnăciori, flirturile căpătă fibră musculară, la fel cum din izvoarele fragile se ţese maturitatea aşezată a fluviilor.

Îaninte de a muri, oamenii au fel de fel de dorinţe, unele foarte ţipătoare. Din păcate, pe nimeni nu am auzit până acum să-şi conceapă cavoul ca pe o terasă, cu aerosoli blânzi de bere „Pilsner Urquell”, dinamizaţi de înţepăturile muştarului verde.

Aţi auzit o bătaie la uşă? E luna mai, cea cântată de poeţi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hyde Park-uri de-ale noastre.
 Vizualizări articol: 804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 6 voturi
Hyde Park-uri de-ale noastre3.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei