Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2009 - Anul XIV, nr. 85 (4071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Circa 10.000 de manifestanţi la mitingul opoziţiei de la Chişinău

Aproximativ 10.000 de susţinători ai opoziţiei moldovene protestează duminică la Chişinău, pentru a denunţa rezultatele alegerilor legislative din 5 aprilie şi faţă de arestarea unor tineri în timpul revoltelor din ultimele zile.

Manifestanţii s-au reunit într-o atmosferă de calm în faţa sediului Guvernului, sub privirile a numeroşi poliţişti.

Pe unele site-uri de Internet, membrii opoziţiei afirmă că la intrarea în capitală poliţiştii verifică minuţios autocarele venite din provincie pentru a aduce manifestanţii la miting.

O mare parte dintre persoanele reunite la Chişinău sunt cunoscuţi militanţi ai partidelor de opoziţie. Tinerii sunt în schimb mai puţini, după numeroasele arestări din ultimele zile.

"Sute de tineri nevinovaţi au fost arestaţi şi bătuţi de poliţie", a denunţat liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat.

Zeci de persoane au fost rănite în timpul protestelor care au urmat alegerilor legislative, câştigate de Partidul Comuniştilor al preşedintelui Vladimir Voronin.

Circa 300 de persoane au fost arestate, potrivit cifrelor anunţate sâmbătă de Ministerul de Interne: 129 au fost plasate în arest administrativ pentru perioade cuprinse între cinci şi 15 zile, iar 166 sunt urmărite pentru vandalism, devastare de bunuri şi furt în clădirile Parlamentului şi preşedinţiei.

"Le-au fost respectate toate drepturile şi beneficiază de asistenţă medicală şi juridică", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Interne, Ala Meleca, respingând acuzaţiile de agresare şi torturare a persoanelor reţinute.

Comisia Electorală Centrală a aprobat sâmbătă rezultatele finale ale scrutinului, care acordă comuniştilor 60 de locuri din cele 101 ale Parlamentului. Acestea urmează a fi transmise Curţii Constituţionale, deşi trei dintre cei nouă membri ai comisiei au denunţat "încălcări grave" ale legislaţiei electorale.

Vineri, Voronin a cerut renumărarea voturilor, o iniţiativă salutată de Uniunea Europeană şi Statele Unite, dar criticată de opoziţie, care cere verificarea listelor electorale.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 10.000 de manifestanţi la mitingul opoziţiei de la Chişinău.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 10.000 de manifestanţi la mitingul opoziţiei de la Chişinău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei