Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mai 2008 - Anul XIII, nr. 122 (3803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Internelor, Cristian David, a prezentat la Bruxelles Strategia Naţională Anticorupţie

Marţi, 27 Mai 2008 (19:28:36)

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a prezentat, marţi, în Parlamentul European, Strategia Naţională Anticorupţie în Sectoarele Vulnerabile şi în Administraţia Publică Locală, document finalizat de MIRA şi înaintat Guvernului României pentru o primă lectură.
  Principalul obiectiv al strategiei MIRA este, potrivit unui comunicat de marţi, eliminarea corupţiei din sistemul administrativ în perioada 2008-2010.

“În ultimii ani, Guvernul - cu precădere Ministerul Internelor şi Reformei Administrative - a desfăşurat un amplu proces de reformă administrativă care a constat în descentralizarea competenţelor de la nivel central, modernizarea şi simplificarea procedurilor administrative precum şi de creştere a siguranţei cetăţeanului”, a spus Cristian David, în deschiderea seminarului “Combaterea corupţiei în Uniunea Europeană”, desfăşurat, marţi, la Parlamentul European.

Ministrul David le-a explicat celor prezenţi la eveniment măsurile practice care vor fi aplicate în sectoarele vulnerabile din zona ordinii publice, sănătăţii, educaţiei, administraţiei fiscale şi locale.

Documentul, elaborat de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), are cinci domenii de acţiune şi propune soluţii pentru eliminarea corupţiei şi abuzurilor din administraţie, pentru oferirea unor servicii de calitate cetăţenilor şi pentru aducerea acestui domeniu la un nivel european.

Cele cinci domenii de acţiune ale Strategiei Naţionale Anticorupţie în Sectoarele Vulnerabile şi în Administraţia Publică Locală includ informarea şi conştientizarea riscurilor unor fapte de corupţie pentru funcţionari, simplificarea procedurilor administrative, prevenirea şi combaterea propriu-zisă a corupţiei cu ajutorul structurilor responsabile de aceasta (Departamentul Naţional Anticorupţie şi parchetele corespondente), transparentizarea şi eficientizarea instituţională, precum şi elaborarea de studii, cercetări sau analize pentru a afla şi a ţine cont de părerea publicului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Internelor, Cristian David, a prezentat la Bruxelles Strategia Naţională Anticorupţie.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Internelor, Cristian David, a prezentat la Bruxelles Strategia Naţională Anticorupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei