Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mai 2008 - Anul XIII, nr. 122 (3803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu îi spune lui Ticu Dumitrescu: CNSAS va trece prost prin actualul test

Marţi, 27 Mai 2008 (14:42:05)

 Ticu Dumitrescu, membru CNSAS, a discutat, marţi, pentru câteva minute, după ce şi-a lansat volumul "Mărturie şi document", cu preşedintele Traian Băsescu, spunându-i acestuia că CNSAS trece printr-un test, rămânând de văzut care va fi rezultatul, la care şeful statului i-a răspuns râzând: "Prost".
  Discuţia, la care a participat şi Horia Roman Patapievici, a avut loc în grădina Institutului Cultural Român, după lansarea volumului "Mărturie şi document", semnat de Ticu Dumitrescu.

Băsescu a spus că nu înţelege teama existentă în prezent în legătură cu deconspirarea dosarelor fostei Securităţi şi ale foştilor activişti.

"Este o teamă sau reţinere nejustificată referitoare la dosare", a spus Băsescu, precizând că nu crede că motivaţia ţine de ruşine.

Horia Roman Patapievici a spus că "ei sunt neruşinaţi şi, în acelaşi timp, nu vor să fie daţi în vileag".

"În momentul de faţă, mai vedem, poate e greşit spus reziduuri, îi vedem pe băiatul lui Mizil, pe nepotul nu ştiu cui, pe băiatul nu ştiu cui, pe toate televiziunile. Marea lor problemă este că nu au un sistem cu instituţii care să îi susţină. Marea putere e că pun articole", a spus Băsescu.

Ticu Dumitrescu a menţionat că nu este de acord cu observaţia lui Băsescu. "Cei care au rămas sunt cei care ne conduc şi mai ales care au puterea economică. Sunt atât de puternici încât fac ce vor", a spus el, precizând că "lucrurile s-au mai schimbat".

"Acum se adaptează şi ei. Îi consider mai puternici decât în sistemul fostei Securităţi, când se temeau de anumite măsuri", a adăugat Ticu Dumitrescu, la care şeful statului a râs.

Băsescu a răspuns că instituţiile democratice funcţionează. El a amintit că preşedintele Comisiei parlamentare care s-a ocupat cu suspendarera preşedintelui a fost "domnul Voiculescu".

"Şi uite că nu s-a reuşit", a completat Băsescu.

Ticu Dumitrescu a menţionat că în prezent "CNSAS trece printr-o încercare".

"E un test pe care să vedem cum îl va trece", a spus Ticu Dumitrescu, referindu-se la CNSAS, la care Băsescu a răspuns râzând: "Prost, vă spun de pe acum".

"După acea Decizie 51, preşedintele CSM apare la posturile de televiziune şi, ca şi cum ar fi dat o directivă, a cântat Prohodul pentru totdeauna pentru CNSAS. Până la acea decizie noi am câştigat 100 de procese, astăzi avem câteva dintre care unul foarte important, cu un personaj care a avut un anume rol", a spus Ticu Dumitrescu.

El a fost întrebat de Patapievici despre cine e vorba, însă nu a dorit să răspundă. Patapievici a spus: "Fost ministru al Justiţiei?", la care Ticu Dumitrescu a răspuns: "Oricum, o doamnă".

"Vă asigur că sentinţa îi va fi favorabilă", a încheiat Ticu Dumitrescu.

El a fost felicitat cu ocazia zilei de naştere de către preşedintele Traian Băsescu. Cei doi au ciocnit o cupă cu şampanie.

Apoi, şeful statului a plecat, nu înainte de a se fotografia alături de câţiva dintre cei prezenţi.

La lansarea volumului lui Ticu Dumitrescu a fost prezent şi fostul premier Adrian Năstase, care a asistat la eveniment din public, stând în picioare în spatele jurnaliştilor şi camerelor de luat vederi, alături de Emil Hurezeanu şi Traian Ungureanu.

După plecarea lui Băsescu, Năstase a schimbat câteva cuvinte cu Ticu Dumitrescu, urându-i "La mulţi ani!" şi ciocnind cu acesta o cupă cu şampanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu îi spune lui Ticu Dumitrescu: CNSAS va trece prost prin actualul test.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu îi spune lui Ticu Dumitrescu: CNSAS va trece prost prin actualul test0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei