Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mai 2008 - Anul XIII, nr. 122 (3803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mai e loc în bagaje

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gazeta Sporturilor de ieri prezintă conţinutul bagajelor câtorva dintre jucătorii Naţionalei. Aşteptam să aflu lucruri senzaţionale sau măcar deosebite, însă n-a fost să fie. Aproape toţi vorbesc despre iconiţe purtătoare de noroc şi fotografii cu cei dragi: copil, soră, nepoţică. Mirarea m-a cuprins când am citit mai ales ce nu au băieţii în bagaje. Astfel, cel mai mult m-a nedumerit Adi Mutu: păi ce fel de turneu final e acesta la care omul pleacă fără un Dostoievski, un Balzac, un John Dos Passos? Ne putem aştepta la performanţe în situaţia asta? Mă tem că nici cât în preliminarii, unde, hai, mai merge chiar un Tolstoi, un Malraux şi, în mod excepţional, Nichita Stănescu (ăsta-i acela cu „Somnoroase păsărele”, aşa-i!?). Staţi, c-am făcut şi eu o glumiţă pe înţelesul lui Bănel care, dac-o fi să dea şi el în patima lecturii, acuş-acuş o să auzim că-şi umple şi el bagajele cu cărţi, măcar 53 de bucăţi, 55 cu tot cu jokeri, eventual încă un set de rezervă, că nici plasticatele nu mai sunt ce-au fost! Mă mai gândesc că, doar din grabă, Marius Niculae nu şi-a luat nici el decât un volum („de un autor englez”, zice ziarul, încât mă întreb unde-i hiba de nu-i dă şi numele: n-avea Marius volumul cu el în momentul interviului, n-a putut nici să-şi amintească numele autorului – ceea ce e de înţeles – ori, pur şi simplu o fi dat un titlu „la plezneală”, ca să ia faţa ziaristului?), dar în mod cert de specialitate: „Fault”, cică-i zice!, de te întrebi dacă n-o fi vreo trilogie care continuă cu „Henţ” (volumul II) şi, desigur, „Ofsaidul pe înţelesul tuturor”, ultimul volum. Mă bucură că textul din ziar se limitează la jucători, fiindcă dacă ne-ar fi spus ce are, de exemplu, Piţurcă în valiză, poate ne-ar fi pierit cu totul emoţiile fără de care zău că jocul nu are farmec. Vorbesc de zaruri, desigur. Alea cu care a dat când a convocat lotul, cu care va alcătui şi echipa şi care, desigur, i-au arătat deja şi scorul: de 3 ori 2-1 în favoarea noastră. Mai are farmec când ştii deja cu cât îi baţi pe ăia, ăilalţi şi ce-a mai rămas?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai e loc în bagaje.
 Vizualizări articol: 1119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai e loc în bagaje0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei