Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 243 (5450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

S-a semnat contractul de închidere a şapte gropi de gunoi neconforme din judeţ

Vineri, 18 Octombrie 2013 (14:48:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Asocierea dintre firmele SUCT Suceava, Consul ABC Iaşi şi Aglomancha Empresa Constructora Spania se va ocupa de închiderea depozitelor de deşeuri neconforme din şapte localităţi urbane, şi anume Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Siret, Vatra Dornei şi Câmpulung. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat vineri la Palatul Administrativ între cele două părţi, Consiliul Judeţean, ca beneficiar al lucrărilor şi reprezentanţii celor trei firme câştigătoare ale licitaţiei. Valoarea contractului se ridică la suma de 39,5 milioane de lei fără TVA, bani europeni atraşi prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, lucrările urmând a fi finalizate în 2015. „Lucrările de închidere se vor realiza în două etape. Prima etapă cuprinde rearanjarea şi compactarea deşeurilor pentru uniformizarea depozitului, acoperirea temporară cu un strat de izolaţie minerală şi montarea unui strat de sol vegetal, precum şi împrejmuirea depozitului. În etapa a doua se realizează execuţia straturilor de etanşare, acoperirea finală de depozitului cu 85 de cm de pământ şi 15 cm de sol fertil, care se însămânţează cu specii locale de vegetaţie, instalarea unor echipamente de colectare şi monitorizare a poluanţilor care se pot forma după închidere, finalizarea sistemului de extracţie şi tratare a gazelor şi amenajarea drumurilor de acces. În urma acestor lucrări amplasamentele respective nu vor mai avea aspectul unor depozite de deşeuri, iar ulterior vor putea fi reintroduse în circuitul economic”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.  

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a semnat contractul de închidere a şapte gropi de gunoi neconforme din judeţ.
 Vizualizări articol: 1350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-a semnat contractul de închidere a şapte gropi de gunoi neconforme din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei