Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 218 (5425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proteste în stradă

Lucrătorii din Sănătatea suceveană participă la pichetările din Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protestele lucrătorilor din Sănătate au început ieri cu pichetarea Ministerului Sănătății, la acțiune participând 120 de persoane din şase judeţe ale ţării. Pichetarea Ministerului Sănătăţii a avut loc între orele 11.00 și 13.00, iar acţiunea va fi reluată astăzi şi mâine. De săptămâna viitoare, acţiunile de pichetare se vor muta, timp de patru zile, la Ministerul Finanţelor Publice.
Dr. Irina Badrajan, secretarul Colegiului Judeţean al Medicilor (CJM) Suceava, a precizat ieri că autorizaţiile de protest sunt pentru cel mult 120 de persoane, motiv pentru care la fiecare acţiune de pichetare vor participa câte 20 de reprezentanţi ai conducerii Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate din şase judeţe ale ţării. Lucrătorii din Sănătatea suceveană sunt aşteptaţi la protestele din Bucureşti în data de 27 septembrie, în ultima zi de pichetări.

Irina Badrajan a subliniat că medicii de familie suceveni, la fel ca şi colegii lor din ţară, nu vor participa la mişcările revendicative organizate de ceilalţi medici. Ea a explicat că această categorie de medici susţine iniţiativa Colegiului Medicilor din România (CMR) şi a structurii de la nivel judeţean, însă nu poate recurge la acest gen de acţiuni sindicale, deoarece medicii de familie sunt constituiţi în cabinete individuale, ceea ce înseamnă că sunt patroni şi nu salariaţi, având la rândul lor angajaţi.

 

Revendicările Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate

Irina Badrajan a adăugat că, la nivel local, din Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate, în numele căreia sunt duse toate luptele cu guvernanţii, fac parte Colegiul Medicilor, Colegiul Medicilor Dentişti, Colegiul Psihologilor, Colegiul Farmaciştilor, Ordinul Biologilor, Biochimiştilor şi Chimiştilor, Camera Federativă a Medicilor, Federaţia Sanitas (care reprezintă cadrele medii – infirmiere, asistente medicale, personal auxiliar medical), Societatea Medicilor din Colectivitățile de Copii şi Tineri şi Asociaţia Medicilor Rezidenţi.

Protestele din această lună vor fi urmate de un miting în faţa Guvernului în octombrie şi de o grevă generală, cu asigurarea unei treimi din activitate, în luna noiembrie, dacă până atunci guvernanţii nu răspund la solicitările Coaliţiei, a precizat Irina Badrajan. Nu sunt excluse şi demisiile în bloc ca ultimă măsură de constrângere a decidenţilor, a completat secretarul CJM Suceava.

Revendicările comune ale organizaţiilor profesionale care au spus „da” Coaliţiei sunt alocarea a minim 6% din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat şi o lege a salarizării specifice sistemului de sănătate. Tot de comun acord, lucrătorii din Sănătate mai cer „apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesională de către autorităţi”, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea de servicii de calitate şi consultarea reală a Coaliţiei profesioniştilor din sănătate cu privire la orice măsură care poate afecta funcţionarea sistemului sanitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrătorii din Sănătatea suceveană participă la pichetările din Bucureşti.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrătorii din Sănătatea suceveană participă la pichetările din Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei