Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iul 2012 - Anul XVII, nr. 173 (5078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţii

Mihai Sandu Capră: „Boicotarea referendumului este un atentat la democraţie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Traian Băsescu şi PDL boicotează referendumul”, a declarat vicepreşedintele PNL Suceava Mihai Sandu Capră. În opinia sa, boicotul pus la cale de preşedintele suspendat şi de PDL este cel mai grav şi iresponsabil gest politic de negare a democraţiei pe care un partid din România l-a făcut în ultimele două decenii. Gestul acesta este considerat de vicepreşedintele Capră ca „un gest disperat, ultima încercare iraţională a lui Băsescu de a se agăţa cu orice preţ de putere”.

Sandu Mihai Capră a mai spus că decizia PDL este o lovitură de stat împotriva poporului român şi a voinţei sale, o atitudine antidemocratică pe care românii o vor sancţiona negreşit la urne: „Avem ferma convingere că românii se vor prezenta în număr mare la urme şi vor vota covârşitor pentru demiterea lui Traian Băsescu”.

Vicepreşedintele PNL Suceava susţine că războiul pe care Traian Băsescu îl duce împotriva românilor va lua sfârşit duminică, la urne. „Traian Băsescu şi PDL nu vor să respecte regulile jocului democratic, care presupune exprimarea voinţei electoratului la urne. Nu va reuşi. Într-o democraţie, voinţa unui singur om nu poate înfrânge voinţa a milioane de alegători”, a mai precizat Capră.

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL îi îndeamnă pe oameni să se prezinte la vot şi să-şi exercite dreptul democratic. Acesta a mai spus că Băsescu, după ce va primi votul de blam pe 29 iulie, va încerca să joace „cartea fraudării”: „În disperare de cauză, Traian Băsescu şi PDL încearcă în mod iresponsabil şi mincinos să pregătească terenul pentru diversiunea fraudei, pe care o să o răspândească după referendum, pe plan intern şi extern”.

Tot ce va urmări Traian Băsescu după referendum este, potrivit liberalului Capră, „delegitimizarea rezultatului, care îi va fi cu certitudine defavorabil. După ce a minţit timp de opt ani, Băsescu vrea să rămână preşedinte minţind din nou”.

Liberalul Mihai Sandu Capră a mai spus este de părere că primarii PDL care vor să-i împiedice pe cetăţeni să meargă la referendum trebuie sancţionaţi. „USL cere sancţionarea legală a primarilor care vor să împiedice cetăţenii să voteze.

Suntem convinşi că justiţia îşi va face treaba”, a mai adăugat vicepreşedintele PNL Suceava.

Românii îşi pot exercita dreptul de vot duminică, 29 iulie, între orele 7:00 şi 23:00. „Este foarte important ca cetăţenii să iasă la vot indiferent de opţiunea pe care o au”, mai este de părere Mihai Sandu Capră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihai Sandu Capră: „Boicotarea referendumului este un atentat la democraţie”.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Mihai Sandu Capră: „Boicotarea referendumului este un atentat la democraţie”3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu mergem la vot trimis de
(27 iul 2012, 11:19:43
da ai perfecta dreptate ESTE FOARTE IMPORTANT CA CETATENI SA NU IASA LA VOT PENTRU a scapa de gioponta si adormica repetentul
2.   DISPERARE FARA MARGINI trimis de
(27 iul 2012, 11:46:07
Base si camarila lui corupta sunt disperati .Simt cum se prabuseste lumea lor corupta,murdara si cu mirosuri pestilentiale.Simt ca dictatorul va cadea si incearca orice sa amane deznodamantul.Degeaba,totul s-a terminat.poporul roman il va da jos pe dictator.DA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei