Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 80 (8609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situație

Spitalul Clinic Suceava a solicitat eșalonarea plății despăgubirilor de 800.000 de euro pentru familia Manea, dar cererea nu a primit încă răspuns

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava se află în imposibilitatea de a plăti într-o singură tranșă suma de 800.000 de euro stabilită de Curtea de Apel Suceava ca despăgubiri pentru familia Manea, al cărei bebeluș a murit în 2016 din cauza unei infecții contractate în spital, conform expertizei medicale, a declarat managerul unității medicale, dr. Alexandru Calancea.

Dr. Calancea a declarat, miercuri, că după ce a primit înștiințarea Curții de Apel Suceava cu privire la sentință, a trimis o adresă către casa de avocatură care a reprezentat familia Manea, pentru a discuta despre modalitatea de plată, dar încă nu a primit nici un răspuns. „Suntem în imposibilitatea de a plăti întreaga sumă odată, este o sumă foarte mare pentru spital, de aproape 1 milion de euro. Am pune în pericol desfășurarea activității de zi cu zi. Am făcut mai multe solicitări [către casa de avocatură] pe e-mail și telefonic, dar încă nu am primit nici un răspuns. Sperăm să nu se ajungă la popriri pe conturi sau alte lucruri. Noi i-am invitat să discutăm, să putem eșalona ca să ne putem descurca în continuare”, a afirmat dr. Alexandru Calancea.

Acesta a spus că pentru ca activitatea la spital să se desfășoare fără sincope, să continue proiectele începute și să fie plătite și despăgubirile, o eșalonare optimă ar fi pe câțiva ani. „Să plătim peste 800.000 de euro în două, trei tranșe este imposibil pentru noi. Trei, patru ani ne-ar fi convenabil ca să putem să ne descurcăm și să continuăm proiectele pe care le avem. Așteptăm un răspuns și sperăm să fie favorabil. Putem sta la masa negocierilor”, a mai afirmat managerul spitalului. 

 

 

Reamintim că Spitalul Clinic de Urgență din Suceava, trimis în judecată ca entitate, a fost găsit vinovat de judecători pentru ucidere din culpă și condamnat la achitarea unei amenzi penale de 280.000 de lei. De asemenea, Curtea de Apel Suceava a dispus ca cele trei părți civile din dosar, respectiv membrii familiei Manea, să fie despăgubiți de spital cu suma totală de 800.000 de euro. În acest dosar s-a judecat doar cazul bebelușului Teodor Alexandru Manea, în care expertiza a stabilit că a fost infectat cu trei germeni din spital, care i-au provocat moartea.

În iunie 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au finalizat și au trimis în instanță dosarul a trei bebeluși morți la câteva ore sau zile după ce s-au născut la spitalul din Suceava în 2016. Nou-născuții au murit într-un interval de 7 luni; unul a murit după 27 de ore de la naștere, altul a trăit 10 zile, iar altul 13 zile.

Expertizele au stabilit că bebelușii ar fi decedat în urma contractării unor bacterii, de la coloana de apă a unității spitalicești. Spitalul a fost inculpat în dosar pentru ucidere din culpă.

Referitor la decesele a doi dintre copii, în expertiză s-a arătat că moartea a fost produsă după infectarea cu aceeași bacterie (tulpină comună).

În cazul copilului Teodor Alexandru Manea, s-a stabilit că a fost infectat cu trei germeni. Cauza morții a fost septicemia cu meningită purulentă și insuficiență respiratorie acută, iar medicii au evidențiat în expertiză că aceasta putea fi declanșată de oricare dintre germeni, „extrem de agresivi pentru nou-născut”.

Expertiza a arătat că „există o legătură de cauzalitate între contaminarea mediului de spital cu microorganisme cu potențial nosocomial, rezultat al neluării măsurilor de dezinfecție a coloanei de apă de către administrația Spitalului Județean de Urgență <Sf. Ioan cel Nou> Suceava și infectarea nou-născuților”.

După ce au analizat expertizele procurorii au încadrat fapta la ucidere din culpă. Principalul responsabil a fost considerat Spitalul Județean Suceava ca entitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Clinic Suceava a solicitat eșalonarea plății despăgubirilor de 800.000 de euro pentru familia Manea, dar cererea nu a primit încă răspuns.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Clinic Suceava a solicitat eșalonarea plății despăgubirilor de 800.000 de euro pentru familia Manea, dar cererea nu a primit încă răspuns0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei