Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 80 (8609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Postul Mare

Programul misionar „Prima Spovedanie”, la Biserica „Sfânta Ecaterina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biserica „Sfânta Ecaterina” (la ieșirea din Suceava spre Moara, pe partea dreaptă),debutează sâmbătă, 6 aprilie 2024, la ora 15:00, Programul misionar „Prima Spovedanie”, care se adresează persoanelor care fie că nu s-au spovedit niciodată, fie că de la ultima Taină a Spovedaniei, de la ultima mărturisire, au trecut mai mult de doi ani.

Preotul paroh Răzvan Cîmpulungeanu a transmis că Biserica „Sfânta Ecaterina„ „vă deschide cu dragoste porțile și inimile, invitându-vă la programul nostru misionar: <Prima Spovedanie>”. 

Spovedania, a mai explicat preotul paroh, este o călătorie personală și profundă, o cale către dobândirea mântuirii, curățirea sufletească și reînnoirea legăturii cu Dumnezeu. „Acest pas important în viața spirituală necesită pregătire, timp dedicat și o înțelegere aprofundată a semnificației acestei taine a iertării. Sfântul Apostol Iacov ne îndeamnă: <Mărturisiţi-vă deci unul altuia păcatele şi vă rugaţi unul pentru altul, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului.> (Iacov 5:16)”,  a explicat pr. Cîmpulungeanu necesitatea mărturisirii în viața creștină a fiecăruia, „ca mijloc de vindecare și purificare”

 

Îndrumare spirituală

Persoanele care vor să participe la „Prima Spovedanie” trebuie să știe că la Biserica „Sfânta Ecaterina” vor avea parte, înainte de începerea Spovedaniei, de sesiuni de catehizare, pentru a înțelege semnificația și importanța Spovedaniei în viața creștină. „Sfântul Ioan Gură de Aur subliniază importanța pregătirii și înțelegerii, spunând: <Pocăința deschide cerul, îndepărtează păcatul, transformă amărăciunea în dulceață și ne aduce harul Lui Dumnezeu>”, explică părintele Răzvan Cîmpulungeanu.

Toți cei care vor alege să facă parte din Programul misionar „Prima Spovedanie” vor beneficia de „timp și înțelegere” din partea slujitorilor Bisericii. „Ne angajăm să oferim fiecărei persoane timpul necesar pentru o spovedanie conștientă și profundă, fără grabă, într-un cadru plin de compasiune și înțelegere. <Şi noi am cunoscut şi am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire şi cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne întru el> (1 Ioan 4:16). În acest spirit de iubire necondiționată, dorim să vă sprijinim în acest demers sfânt”, promite pr. Cîmpulungeanu.

De asemenea, preoții Bisericii „Sfânta Ecaterina” vor oferi credincioșilor aflați la prima spovedanie, dar nu numai, îndrumare spirituală. Slujitorii bisericii sunt pregătiți să îi ghideze și să îi sprijine în acest demers pe credincioși, pentru a reînnoi, fiecare, relația cu Dumnezeu. Participanții la programul misionar vor primi sfaturi și îndrumări adaptate călătoriei fiecăruia, după cum spune pr. Cîmpulungeanu ( „<Căci unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt Eu în mijlocul lor> Matei 18:20)”. Acest program este deschis tuturor credincioșilor, indiferent de vârstă, este pentru toți cei care „își doresc să facă pasul către o viață plină de har și să se îndrepte pe calea mântuirii”.

La Programul misionar „Prima Spovedanie” puteți participa prezentându-vă direct la biserică sau puteți scrie pe WhatsApp, pr. Răzvan Cîmpulungeanu (telefon 0721 549 877), pentru a vă programa o întâlnire sau pentru a beneficia de mai multe informații. „Sunt binevenite toate întrebările și îngrijorările dumneavoastră. Spovedania este poarta către o relație profundă și personală cu Dumnezeu, o cale către pacea interioară, eliberarea de greutățile care ne apasă și începutul drumului mântuirii. Vă invităm și așteptăm cu toată dragostea”, este îndemnul parohului. „Prima Spovedanie” va continua, tot de la ora 15:00, în zilele de 13 aprilie, 20 aprilie și 27 aprilie. Luni, pe 22 aprilie, programul „Prima Spovedanie” va începe la ora 18:00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul misionar „Prima Spovedanie”, la Biserica „Sfânta Ecaterina”.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Programul misionar „Prima Spovedanie”, la Biserica „Sfânta Ecaterina”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei