Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 ian 2015 - Anul XX, nr. 7 (5819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Blocaj legislativ

Primăria Suceava vrea să extindă reţelele de gaz metan în noile cartiere de locuinţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noile cartiere rezidenţiale ale Sucevei, apărute atât ca urmare a atribuirii de terenuri gratuite pentru locuinţe, de către municipalitate, cât şi ca urmare a numeroaselor construcţii făcute pe terenuri private, ar putea fi racordate la gaz metan, dacă legislaţia actuală va fi modificată.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a exprimat intenţia de a face toate demersurile necesare pentru extinderea reţelelor de gaz metan în Burdujeni Sat, unde, pe lângă locuinţele vechi, au apărut sute de case noi, în cartierul Dealul Mănăstirii, unde primăria a asigurat toate utilităţile necesare, mai puţin gazul metan, cât şi în cartierul Europa, unde anul acesta vor fi asigurate o parte din utilităţile necesare.

„Până acum, noi am pus la dispoziţia tinerilor care vor să îşi construiască locuinţe 18,8 hectare – 10,7 hectare în Dealul Mănăstirii şi 8,1 hectare pe Dealul Tătăraşi.

La cartierul din Dealul Mănăstirii avem aduse toate utilităţile necesare, cu excepţia gazului metan, care nu s-a putut face din cauza blocajului legislativ.

Am înţeles că s-ar putea demara o procedură legislativă prin care nu am mai fi obligaţi să dăm investiţia în folosinţă gratuită operatorului. Sper să putem prinde bani pentru această investiţie, din păcate, atunci când au fost fonduri prevăzute pentru astfel de lucrări, nu aveam voie să le facem”, a declarat Ion Lungu.

 

Gazul metan, singura reţea de utilităţi care lipseşte pe Dealul Mănăstirii

Municipiul Suceava este printre puţinele oraşe din ţară care nu doar că a dat tinerilor terenuri să îşi construiască locuinţe, ci le-a asigurat şi infrastructura necesară, precum şi reţelele de utilităţi. Primul cartier creat astfel este cel de la ieşireadin Suceava spre Botoşani, unde tinerilor le-au fost repartizate parcele de câte 300 de mp, pentru a-şi construi o locuinţă, iar primăria a adus utilităţile necesare – apă potabilă, canalizare, energie electrică, iluminat public, dar a realizat şi infrastructura rutieră şi pietonală.

„În măsura în care vom duce acolo şi gazul metan, proiectul cartierului Dealul Mănăstirii ar fi finalizat”, a adăugat Lungu, care intenţionează să procedeze la fel şi cu cartierul nou creat pe dealul Tătăraşi – cartierul Europa, care ar putea fi extins cu aproximativ încă trei hectare.

 

Racordarea cartierului Burdujeni Sat, blocată din 2006

În privinţa cartierului Burdujeni Sat, încă din 2006 s-au făcut paşi concreţi pentru racordarea acestuia la reţeaua de gaz metan, fiind asigurată chiar şi finanţarea necesară, dar concretizarea proiectului a fost blocată din cauza Articolul 65 din Legea 351/2004 , care prevede că orice investiţie care se face la reţelele de gaz metan trece gratuit în patrimoniul operatorului.

Pe de altă parte, alte prevederi legislative interzic ca investiţiile din bani publici să fie predate gratuit unui operator privat, cum este cazul E.ON Moldova, care a preluat de la statul român sistemul de transport şi distribuţie a gazului metan, în această parte a ţării.

Numeroasele apeluri făcute de edilul sucevean la parlamentarii suceveni, de a soluţiona această problemă legislativă, nu au avut ecou până în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să extindă reţelele de gaz metan în noile cartiere de locuinţe.
 Vizualizări articol: 2694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Suceava vrea să extindă reţelele de gaz metan în noile cartiere de locuinţe5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Super trimis de
(12 ian 2015, 11:17:38
Din "bunavointa rotofeiului " vom avea apa , gaze si strazi ca dupa razboi! D-le primar de ce nu ingropi niste conducte si prin fara pe la Oscar Wilde, sa ai in fata crasmei cam ce avem noi pe strazile Sucevei?
2.   Je suis Lungu trimis de
(12 ian 2015, 13:14:31
Domnul lungu a inceput anul in forta .In fiecare zi ne ameninta cu tot felul de promisiuni electorale care de care mai bombastice.A inceput cu cele doua cinema 3D.Apoi a zis ca asfalteaza 200 de strazi .In weekend si-a dat seama ca a sarit calul si a gasit o noua tactica.Promisiuni cu frana de mana trasa.Sa traducem.Adica fratilor,eu primarul vreau sa trag gaze dar legislatia nu-mi permite.Daca legislatia mi-ar permite acum as trimite echipa .Si asa Lungu a mai bifat o promisiune.Interesant e faptul ca eu nu stiam pana acum acest lucru.Adica eu trag gaze mereu nestiind ca legislatia nu-mi permite.Trebuie sa ma interesez la autoritate sa nu iau vreo amenda.Impresionat de seria de promisiuni bombastice facute de primar mi-am facut un ecuson pe care il port la piept cu mandrie.Pe el scrie"JE SUIS LUNGU".
2.1  RE: Je suis Lungu trimis de
(12 ian 2015, 16:03:15
Asa promitea si eutanasierea cainilor vagabonzi..dar legea nu.i permitea.. Cand legea a fost aprobata a facut stanga in prejur.. si a inceput ca strange cainii de pe strazi... pana sa se apuce...a zis.o de vreo 4 ori... iar cainii...?? sunt si acum pe strazi si nu au fost stransi ...bravo domn Primar al comunei... nu ai reusit sa strangi cainii dar ce sa vorbim de proiecte mari si minuni...
3.   Promisiuni electorale goale de continut trimis de
(12 ian 2015, 13:22:39
Articol august 2014
Contractul între firma Geprocon SA Iaşi şi Primăria municipiului Suceava pentru modernizarea, cu finanţare printr-un proiect european, a mai multor străzi sau porţiuni din străzi importante ale oraşului a fost semnat, ieri, de primarul Ion Lungu.Străzile prevăzute în proiectul sunt: Traian Vuia, Cernăuţi (partea de la sensul giratoriu până dincolo de podul de la Iţcani), Grigore Alexandru Ghica, bulevardul George Enescu, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei (fără partea inclusă în celălalt proiect european de modernizare a străzilor din oraş), Calea Unirii (fără zona din celălalt proiect european de modernizare a străzilor), Cuza Vodă şi Universităţii. “Sperăm să începem într-o săptămână lucrările”, a declarat, ieri, primarul Ion Lungu.(asta finnd in august 2014)Ha Ha Ha Ha HA.
4.   Cene-i mai crede cind promit!? trimis de
(12 ian 2015, 15:48:32


Mereu Suceava nu are bani, dar nici oameni sufletisti, gospodari.
5.   Catre preotul Bonas trimis de
(12 ian 2015, 19:11:38
Parinte,nu stiu unde sunteti preot si nici nu ma intereseaza.Ceea ce vreau sa va spun este ca ati gresit zona.Sunteti din alt film.La inceput faceti un elogiu gretos primarului si puterii locale si ii felicitati pentru niste initiative false.Apoi pe cei care comentam aici pe forum de ani de zile ne faceti "Gigi Contra".Parinte,mai usurel cu pianul pe scari deoarece sunteti in grava confuzie.D-voastra ati inversat valorile.I-ati pus pe cei corupti,hoti,minciunosi,incapa pe piedestal si pe noi ,societatea civila care lupta din greu pentru drepturile ei ,i-ati trimis la colt.Vinovati de starea dezastruasa a tarii nu sunt NOI,VOI si EI.NOi VOI si EI ne vedem de treburile noastre,muncim si avem grija de familii.In schimb clasa politica ,pe care o platim cu bani multi si favoruri de toate felurile nu-si face treaba.Ei doar isi baga mainile in caldarea mare numita bugetul tarii pana la coate pentru ei si familiile lor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei